ΚεντρικήΟμορφιά

Η διακριτική αλλαγή στα μαλλιά σας για να είστε έτοιμες για το φθινόπωρο

2/10/2022

Ιδέες για να ανανεώσετε το χρώμα τους – Ποιες αποχρώσεις να προτιμήσετε.

Η αλλαγή της εποχής είναι μια εξαιρετική αφορμή για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Αν το καλοκαίρι προτιμήσατε πιο φωτεινές και ανοιχτές αποχρώσεις, τώρα που έφτασε το φθινόπωρο ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα πιο σκούρο χρώμα, ανεξάρτητα από το τρέχον χρώμα των μαλλιών σας, και η υπέροχη τάση της απόχρωσης φράουλα λειτουργεί για όλες.

Το κόκκινο της φράουλας αποτελεί τάση

https://www.instagram.com/p/CcD26E1vNOu/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e12e9491-946c-4f57-97e8-96e9ab1ddd0e

Ο Mark DeBolt, colorist και συνιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Mark Ryan Salon στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Glamour: «Το κόκκινο είναι πάντα μια μεγάλη τάση για το φθινόπωρο, επειδή συμπληρώνει πολλούς τόνους δέρματος. Υπάρχει και εδώ ένα φάσμα δέσμευσης. Αντί να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα gloss φράουλας μετά από μια ανανέωση με highlight, με αρκετά χαμηλή συντήρηση».

Από την άλλη, η ειδικός στο χρώμα των μαλλιών Caterina Alfieri, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στο Byrdie ότι οι θερμότεροι τόνοι ταιριάζουν σε όλους τους τύπους μαλλιών. Και πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε τους τόνους που υπάρχουν ήδη στα μαλλιά μας, το θέμα είναι απλώς να εκθέσουμε τη σωστή ποσότητα θερμότητας για τα φυσικά μας μαλλιά ή για τη συνολική εμφάνιση που επιδιώκουμε».

Επιλέξτε ζεστά φθινοπωρινά χρώματα για τα μαλλιά σας

Καστανή γυναίκα το φθινόπωρο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Marco Pelusi, διάσημος hair colorist από το Χόλιγουντ, στο The List το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το φθινόπωρο είναι να είστε εποχικές! «Αφήστε το χρώμα σας να αντανακλά την αλλαγή των εποχών. Παρόμοια με το πώς το φαγητό και το ποτό μας μετατοπίζεται σε πιο ζεστά ροφήματα, και comfort foods, και μπαχαρικά κολοκύθας, και άλλες γεύσεις, μπορούμε, επίσης, να αντανακλάμε την εποχιακή αλλαγή με μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας, να είναι πιο ζεστό, βαθύτερο, πιο σκούρο και πιο πλούσιο».

Σύμφωνα με τον Pelusi, το να επιλέξετε πιο ζεστές αποχρώσεις λειτουργεί για όλα τα χρώματα μαλλιών. «Για τις μελαχρινές, θα μπορούσε να σημαίνει να πάτε μια απόχρωση πιο βαθιά. Για τις ξανθιές, θα μπορούσε να σημαίνει την προσθήκη χαμηλών φωτεινών τόνων. Για τις κοκκινομάλλες, θα μπορούσε να σημαίνει ένα πιο ζωντανό κόκκινο, μια πιο πλούσια κόκκινη απόχρωση».

Αποχρώσεις του κόκκινου για το φθινόπωρο

Νεαρή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά

Οι αποχρώσεις του κόκκινου ήρθαν για να μείνουν, σημειώνει το The List, και για να το διατηρήσετε ακόμη και το φθινόπωρο μπορείτε να το κάνετε με μια μικρή ανατροπή. Η διάσημη hairstylist Mia Santiago δήλωσε στο Bustle «να επιλέγετε τόνους χάλκινους- καφετί, καθώς είναι πιο φιλικοί προς το φθινόπωρο».

Και αν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να προτιμήσετε μια πιο σκούρα απόχρωση για το φθινόπωρο, ο Pelusi τονίζει πως «Με τον εμπλουτισμό του χρώματος, τα μαλλιά σου ελπίζουμε ότι θα φαίνονται πιο υγιή και ελπίζουμε ότι θα δείχνουν λιγότερο ξηρά, αφού αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε». 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θαλάσσια Μπάνια Για Τους Οικονομικά Ευάλωτους Πολίτες

xristiana

Προσωπικός γιατρός: Διορία έξι μήνες για εγγραφή, αλλιώς αύξηση 20% σε εξετάσεις

xristiana

ΔΕΣΦΑ: Έργα €1,27 δισ. στο νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2023-2032

xristiana