ΚεντρικήΚοινωνικά

Πως Επηρέασε Η Πανδημία Τους Νέους – Συνέδριο Για Την Υγεία Των Εφήβων

4/10/2022

Σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες αναμένονται στο 22ο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Υγεία των Εφήβων  (I.A.A.H.)που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Περισσότεροι από 130 επιστήμονες υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις εργασίες του.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οι αναπτυξιακές προκλήσεις για τους νέους στην μετά Covid-19 εποχή»,θα λάβει χώρα στις 5-7 Οκτωβρίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διοργανώνεται από τη Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής ΙατρικήςΠαράλληλα, θα διεξαχθεί το 15ο  STATE OF THE ART Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Ιατρικής και Υγείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αναλυθούν  μεταξύ άλλων ο αντίκτυπος της πανδημίας covid-19 στην ανάπτυξη των νέων και τα διλήμματα που έχουν δημιουργηθεί, η διαχείριση και ο έλεγχος των άμεσων ή μακροπρόθεσμων συνεπειών.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι κ.κ. Professor Sir Michael Marmot,  Jonathan Klein , Russell Viner, και Helena Fonseca. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό 100 επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν από νέους αλλά και καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και 20 χώρες του εξωτερικού. Οι εργασίες θα αφορούν σε θέματα των χρονίων ασθενειών, της αναπτυξιακής υγείας, της ψηφιακής εγγραμματοσύνης, της ψυχικής υγείας, της μετανάστευσης, της δημόσιας και της σχολικής υγείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια από την EuTEACH  και την UnescoIITE, στρογγυλά τραπέζια από την EUPHA, που δημιουργήθηκαν από τον Pierre-André Michaud και τον  Tigran Yepoyan.

Ενδιαφέρον θα προσδώσει η συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, η ευρύτητα της θεματολογίας, η πολυεπιστημονική προσέγγιση της εφηβικής υγείας, η ανταλλαγή εμπειριών από διαφορετικές χώρες,  καθώς και η συμμετοχή των νέων.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η αντιπρόεδρος της ΙΑΑΗ για την Ευρώπη Nicola Gray για την διενέργεια του συνεδρίου στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στα θέματα Εφηβικής Ιατρικής και Υγείας. Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα  επεσήμανε την συνδιοργάνωση με την ΙΑΑΗ ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου και υπογράμμισε  στα λεγόμενά της ότι «οι έφηβοι απέκτησαν τον δικό τους τομέα στον χώρο της Ιατρικής και της επιστήμης, που τον υπηρετούμε όλοι με πάθος και συνέπεια με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους της Ελλάδας και του κόσμου»

Για να διαβάσετε το προκαταρτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική.

Πηγή: https://virus.com.gr

Related posts

Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών Δ.Τρίπολης:

xristiana

Πώς θα δούμε τα μαλλιά μας στα καλύτερα τους, και τον χειμώνα!

xristiana

Τα Pet City Στηρίζουν Τα Ζώα Με Αναπηρία!

xristiana