ΚεντρικήΟμορφιά

Ο ιδανικός αντιοξειδωτικός ορός για την επιδερμίδα σας

3/10/2022

Ανακαλύψτε ποιος είναι ο αντιοξειδωτικός ορός που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας και πολλαπλασιάστε τα οφέλη του.

Πρόκειται για την κατηγορία των παγκοσμίως πιο αγαπημένων καλλυντικών συστατικών, πέρα από τα αντηλιακά φίλτρα. Χάρη στην ικανότητά τους να εξουδετερώνουν και να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά αποτελούν την απαραίτητη προσθήκη στην καθημερινή μας περιποίηση. Μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε καθημερινά έναν αντιοξειδωτικό ορό, ο οποίος έχει πιο συμπυκνωμένη και άρα πιο αποτελεσματική δράση, σε συνδυασμό με το αντηλιακό μας. Ωστόσο, υπάρχει μία ευρεία γκάμα αντιοξειδωτικών στοιχείων. Ποια από όλα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας;

Υαλουρονικό οξύ

Το στοιχείο που «γεμίζει» τις ρυτίδες και αποκαθιστά την πυκνότητα της επιδερμίδας. Ωστόσο,  είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, κάτι που ενδεχομένως να μην είναι τόσο γνωστό.

Ενας ορός με υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με τα περισσότερα ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη, βιταμίνη C, AHA και BHA.

Είναι ιδανικός για: κάθε ηλικία και τύπο δέρματος.

Βιταμίνη C

Οι ισχυρές ιδιότητές της προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και χαρίζει φωτεινότητα στο δέρμα.

Είναι ιδανικός για: Τον ανομοιόμορφο και θαμπό τόνο επιδερμίδας, τις λεπτές γραμμές, τα σημάδια από ουλές ακμής. Επίσης, αν καπνίζουμε, ένας αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C θα αποτελέσει ένα καλό σύμμαχο για την επιδερμίδα μας.

Πολλαπλασιάζει τα οφέλη του όταν συνδυάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και φερουλικό οξύ.  Αποφεύγουμε να τη συνδυάζουμε ταυτόχρονα με ρετινόλη και ΑΗΑ επειδή ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί.

Ορός με πολυφαινόλες

Πρόκειται για μία ομάδα συστατικών που συναντάμε σε φυτά και φρούτα και θεωρούνται  από τις πιο δραστικές αντιοξειδωτικές ουσίες της φύσης. Υπάρχουν χιλιάδες πολυφαινόλες,  και μία από τις πιο διάσημες είναι η ρεσβερατρόλη.

Είναι ιδανικός για: Κάθε τύπο, καθώς για την επιδιόρθωση των φθορών της ταλαιπωρημένης από τον ήλιο επιδερμίδας.

Πολλαπλασιάζει τα οφέλη του όταν συνδυάζεται με: Αντηλιακά φίλτρα, φυτικό κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ.

Ορός με Βιταμίνη Β3 (νιασιναμίδη)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νιασιναμίδη (niacinamide) μπορεί επίσης να ενισχύσει τον επιδερμιδικό φραγμό, ενώ βελτιώνει τα μακροχρόνια θέματα υγείας του δέρματος.

Είναι ιδανικός για: Την καταπολέμηση δυσχρωμιών και σκούρων κηλίδων που οφείλονται σε υπερμελάγχρωση. Επίσης ενδείκνυται και για περιπτώσεις ακμής, της ροδόχρου ακμής.

Πολλαπλασιάζει τα οφέλη της όταν συνδυάζεται με: Ρετινόλη, γλυκολικό οξύ, BHA, υαλουρονικό οξύ και τις υπόλοιπες αντιοξειδωτικές ουσίες, εκτός από τη βιταμίνη C.

Ορός με ρετινόλη

Ισως το πιο αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και επιδιορθώνει τις βλάβες στο DNA των κυττάρων.

Είναι ιδανικός για: Μείωση των ρυτίδων, σύσφιξη και καταπολέμηση των σημαδιών της ακμής.

Αποφεύγουμε να τη συνδυάζουμε ταυτόχρονα με βιταμίνη C, AHA και BHA, και με συστατικά κατά της ακμής, όπως υπεροξείδιο του βενζολίου (peroxide benzoyl). Επίσης, χρησιμοποιούμε τον ορό μόνο το βράδυ, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία. Γι’ αυτό όταν χρησιμοποιούμε έναν ορό με ρετινόλη είναι απολύτως απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF30+ .

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τea tree oil: Τα οφέλη του διάσημου συστατικού ομορφιάς στην φροντίδα της επιδερμίδας!

xristiana

Πρόσκληση Εκδήλωσης «Άνοια & Οικογένεια – Πως Συμπεριφερόμαστε Στους Ανθρώπους Με Άνοια» (ΑΚΤΙΟΣ)

xristiana

Πως να πετύχεις τα πιο τέλεια σγουρά μαλλιά!

xristiana