ΚεντρικήΟμορφιά

Οι κηλίδες ήρθαν για να φύγουν! Ανακάλυψε το δικό σου εύκολο τρόπο

17/10/2022

Πλησιάζοντας τα 40 και βλέποντας την επιδερμίδα μου να αλλάζει η έννοια της πρόληψης και της περιποίησης του προσώπου μου μπήκε για τα καλά στη ζωή μου έστω και αργά.

Παλαιότερα που είχα την αφέλεια και την ανεμελιά των νιάτων καθόμουν με τις ώρες στον ήλιο χωρίς να ανανεώνω συχνά το αντηλιακό μου, δεν ξεφαβόμουν καλά -πολλές φορές και καθόλου- ειδικά μετά από το ξενύχτι, δεν επισκεπτόμουν τον δερματολόγο και γενικά άργησα πολύ να χρησιμοποιήσω τα σωστά skincare προϊόντα!

Όλα αυτά που δεν έδινα σημασία τότε έγιναν τα μικρά και ενοχλητικά σημάδια στο τώρα, εκείνα τα “dark spots” που προσδίδουν πέρα από την “καλοπέραση” και την ηλικία.

Οι κηλίδες είναι ένα θέμα που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να αντιμετωπίσω για να λάμψει ξανά το πρόσωπό μου.

Ως beauty editor (Τίνα Καραφίνα εδώ) παρακολούθησα το Masterclass Luminous της ΝIVEA και ταυτίστηκα απόλυτα με την Πατρίτσια που είναι και στην ηλικία μου, ακούγοντάς την να λέει πώς “άργησε να βάλει κρέμες”.

Moυ χτύπησε τότε ένα καμπανάκι πώς ποτέ δεν είναι αργά για δράση και βελτίωση της όψης της επιδερμίδας μας, της μείωσης των κηλίδων που σχετίζονται με την γήρανση και της ανανέωσης.

Το moto “προσέχω για να έχω” έγινε το απόλυτο life quote μου και πλέον έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου που το ονόμασα “καταπολέμηση κηλίδων” και παλεύω να το τηρώ πιστά. Έστω για 5 λεπτά την ημέρα έχω το “metime” κάτι που σημαίνει πώς με φροντίζω.

Για μένα φροντίδα είναι η ολοκληρωμένη skincare ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει την χρήση προϊόντων από την εξειδικευμένη σειρά Luminous630® της NIVEA.

Όσο κουρασμένη και να είμαι χρησιμοποιώ συστηματικά τον ορό, τις ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας που λόγω των συστατικών τους προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία κατά των κηλίδων και της γήρανσης.

Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα μου αλλάζει σιγά σιγά, ξυπνάω πιο φρέσκια και οι κηλίδες μου είναι λιγότερο εμφανείς. Μην ξεχνάς και εσύ να φροντίζεις τον εαυτό σου και να του χαρίζεις την λάμψη που του αξίζει!

Kαθαρό ομοιόμορφο πρόσωπο σε κάθε ηλικία και όπως λέει η Καταρίνα στο inspirational βίντεο της NIVEA (που βλέπετε παρακάτω) “η γήρανση είναι ένα δώρο”.

Συμπληρώνω πώς το πέρασμα του χρόνου είναι εμπειρίες… Ας τις κάνουμε να ακτινοβολούν και στο πρόσωπό μας.

Επειδή όμως η λάμψη του προσώπου δεν είναι μόνο δικό μου ζητούμενο, προκάλεσα δύο editors του faysbook.gr να παρακολουθήσουν κι εκείνες τα Masterclass Luminous της Nivea, να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών και να καταφέρουν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν και να μειώσουν τις κηλίδες στην επιδερμίδα τους αλλά στην ουσία να αποτρέψουν το σχηματισμό τους, δίνοντας πρωταγωνιστική θέση στο καθημερινό τους skincare στο συστατικό LUMINOUS630®. 

Ελένη Βάγια

Ως Fashion Director γνωρίζω καλά πως εκτός από το στιλ και τα ρούχα μια πετυχημένη εμφάνιση ολοκληρώνεται μόνο με ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο και το σωστό hairstyle.

Πάντα ζήλευα αυτές τις τέλειες λείες μαυρισμένες επιδερμίδες και πάντα με ενοχλούσε το ότι δεν μπορούσα και εγώ να έχω μια τέλεια λεία επιδερμίδα. Από τα 18 μου άρχισα να αντιμετωπίζω προβλήματα με το δέρμα μου, με κηλίδες, ελιές και άλλα σημάδια που με δυσκόλευαν.

Ο δερματολόγος μου μού είπε από τότε να μην κάθομαι καθόλου στον ήλιο γιατί το πρόβλημα χειροτέρευε συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να αφαιρέσω πολλά σημάδια αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε.

Πλέον είχα να αντιμετωπίσω τις κηλίδες που ήδη είχα αλλά και κάποια σημάδια που είχαν προκληθεί επεμβατικά. 10 λεπτά στον ήλιο για εμένα σήμαινε 10 νέα σημάδια που έπρεπε να αντιμετωπίσω άμεσα.

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω δραστικά μέτρα και να μην αφήσω την επιδερμίδα μου στην τύχη της. Σταμάτησα να εκτίθεμαι στον ήλιο, παρακολούθησα το Masterclass Luminous της Nivea και ξεκίνησα να ακολουθώ τη θεραπεία Luminous630® της Nivea που περιλαμβάνει: Ορό Προηγμένης Θεραπείας κατά των Μαύρων Κηλίδων, Κρέμα Ημέρας SPF50 και Αναζωογονητική Κρέμα Νύχτας.

Θα σταθώ περισσότερο στην Κρέμα Νύχτας που είναι το πιο αγαπημένο μου προϊόν γιατί καταπολεμά τις κηλίδες σε 3 διαστάσεις: μέγεθος, ένταση χρώματος και ποσότητα. Δρα στην υπάρχουσα μελάγχρωση για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία και να μειώσει το μέγεθός τους και τέλος εξισορροπεί την παραγωγή νέας μελανίνης για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων κηλίδων.

Σε λίγο καιρό παρατήρησα αμέσως πως η υφή της επιδερμίδας μου βελτιώθηκε απίστευτα και κατάλαβα πολύ καλά πως μπορεί τα φίλτρα να ήταν μέχρι τώρα το μυστικό μου για αψεγάδιαστο… πρόσωπο στα social media, αλλά πλέον χαίρομαι που μπορώ να τα χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο γιατί η επιδερμίδα μου είναι πιο καθαρή, με λιγότερες κηλίδες και πιο λαμπερή.

Είμαι πλέον 38 χρονών και χαίρομαι που μπορώ να πω με σιγουριά πως η επιδερμίδα μου είναι σε πολύ καλύτερη φάση από ότι ήταν στα 25 μου, ακριβώς όπως είπε και η Βίκυ στο Masterclass Luminous της Nivea που βλέπετε παρακάτω.

Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Από τότε που θυμάμαι να με απασχολεί η περιποίηση του προσώπου σοβαρά, δηλαδή λίγο πριν τα 30, οι μαύροι κύκλοι ήταν και παραμένουν πάντα στη λίστα με τα «ενοχλητικά». Από τότε που έγινα και μαμά, κάπως εδραιώθηκαν κάτω από τα μάτια μου. Σαφώς και το έχω ψάξει ποικιλοτρόπως αλλά καταλήγω πάντα στο συμπέρασμα ότι οι μαύροι κύκλοι δεν εξαφανίζονται, αλλά φωτίζονται.

Βλέποντας το Masterclass Luminous της NIVEA για τους μαύρους, θυμήθηκα ξανά όλους εκείνους τους λόγους που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά τους κάνουν πιο έντονους. Η έκθεση στον ήλιο, γενετικοί λόγοι και η έλλειψη ύπνου είναι η βασική τριάδα. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου ειδικά, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά κανέναν τους. Η έκθεση στον ήλιο στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτη. Σαφώς προστατεύομαι αλλά πάντα υπάρχει και το ποσοστό έκθεσης που δύσκολα ελέγχεις. Όσο για τους γενετικούς λόγους, μάλλον πρέπει να δείτε τον μπαμπά μου που του μοιάζω.

Τέλος, η αυπνία που είναι κάτι σαν ρουφήχτρα της λάμψης γενικότερα είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητά μου. Ποτέ δεν ήμουν υπναρού αλλά ως μαμά ενός τρίχρονου, ο ποιοτικός βραδινός ύπνος που ευθύνεται για ξεκούραστη και λαμπερή όψη του προσώπου, είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορώ να υπολογίσω ως όπλο αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων.

Όπως λέει και η Πατρίσια στο Masterclass Luminous της NIVEA, οι μαύροι κύκλοι σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη, χωρίς ζωντάνια. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να αντιμετωπίσω. Πώς; Δίνοντάς τους φως για αρχή. Ως λάτρης του no makeup makeup, προτιμώ να μην τους καλύπτω, αλλά να τους έχω υπό έλεγχο, όπως και η Λινάσα στο Masterclass Luminous της NIVEA για τους μαύρους κύκλους, και το NIVEA Luminous630® Περίγραμμα κατά των Μαύρων Κύκλων των ματιών είναι ένας σταθερός σύμμαχος. Χάρη στην Καφεΐνη, το Υαλουρονικό Οξύ και το πατενταρισμένο συστατικό Luminous630® τα μάτια δείχνουν πιο φωτεινά, οι μαύροι κύκλοι μειώνονται αισθητά.

Πάντα προσπαθώ να βελτιώνω την καθημερινότητά μου και κατά συνέπεια να διορθώνω όσα με ενοχλούν ή δεν μου αρέσουν. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο γιατί υπάρχουν προτεραιότητες, όπως το παιδί έναντι του καλού ύπνου.

Όμως πάντα υπάρχει εναλλακτική και στην περίπτωση των μαύρων κύκλων το NIVEA Luminous630® Περίγραμμα κατά των Μαύρων Κύκλων είναι η ιδανική λύση, όπως λένε και όλες οι γυναίκες της NIVEA που πρωταγωνιστούν στο παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.nivea.gr/nea-apo-ti-nivea/cellular-luminous630-anti-spot-masterclass

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Μοιράζει Γλυκά Και Παιχνίδια

xristiana

Διήμερη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στο Δήμο Περιστερίου

xristiana