ΚεντρικήΚοινωνικά

Μια γιορτή για το Ξινόμαυρο στο Blé Vin Wine Gallery & Bar

30/10/2022

Πολύπλοκο και γευστικά προσιτό, το Ξινόμαυρο είναι η δημοφιλέστερη ποικιλία του αμπελώνα της Μακεδονίας. Στιβαρό, πλούσιο και έντονο δίνει μοναδικά κρασιά με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που συγκινούν και εντυπωσιάζουν με την πρώτη γουλιά. Ένα κρασί από Ξινόμαυρο μπορεί να είναι λευκό, ροζέ ή ερυθρό, να καταναλωθεί φρέσκο ή παλαιωμένο, να έχει νότες από κόκκινα φρούτα, φράουλα, δαμάσκηνα ή ντομάτα, ανάλογα με τον τόπο καλλιέργειας και τον οινοποιό.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου (1η Νοέμβρη), το Blé Vin Wine Gallery & Bar γίνεται το σημείο συνάντησης για μερικούς από τους σημαντικότερους παραγωγούς της μοναδικής αυτής ποικιλίας. Περισσότεροι από 15 παραγωγοί, σας περιμένουν στο κελάρι μας για δύο wine tasting events (1 και 2 Νοέμβρη). Τη γευστική δοκιμή θα συνοδεύσουν foodpairing bites. Επιπλέον, μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες ξινόμαυρου θα είναι διαθέσιμη για όλη την εβδομάδα (1-5 Νοέμβρη).

Το Blé Vin Wine Gallery & Bar είναι μία walk in κάβα, ένα μέρος ανοιχτό για όλους όσους αγαπούν το κρασί. Στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου (ακριβώς δίπλα από το Blé Taste Gallery), ο βραβευμένος sommelier Αλέξανδρος Μπουζίκας και η ομάδα του έχουμε ετοιμάσει έναν χώρο αφιερωμένο στο κρασί. Εδώ θα βρείτε περισσότερες από 400 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, κάποιες από αυτές εξαιρετικά σπάνιες! Ο στόχος; Όχι μόνο η απόλαυση αλλά και η ανάγκη να μεταδώσουμε το πάθος μας για το καλό κρασί και να ενισχύσουμε τη γνώση σχετικά μ’ αυτό!

Plus! Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζουμε το Blé Vin Wine Club, μία ζωντανή κοινότητα για όσους αγαπούν την απόλαυση του κρασιού.

Ιnfo:

Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ. 2310 231201
Ticket μίας μέρας: 9,00
Κάντε την κράτηση σας εδώ
Instagram: & Facebook: blevinthessaloniki
blevin.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thestival.gr

Related posts

4th MiECT Update Meeting

xristiana

Brow lift: H κορυφαία τάση στα φρύδια για το 2022!

xristiana

Ρεύμα: «Καβάλησε» τα 400 ευρώ η μεγαβατώρα την Τρίτη στην Ελλάδα

xristiana