ΚεντρικήΜαγειρική

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά και σάλτσα ντομάτας

3/10/2022

Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 6-8 μελιτζάνες φλάσκες (1 ½ κιλό)
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Χαράζετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα τους. Πασπαλίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας με αλάτι και την αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’ να ξεπικρίσει. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και τηγανίζετε τις άδειες μελιτζάνες. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο καλά. Ρίχνετε τον κιμά και τη σάρκα μελιτζάνας και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15′-20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνετε και τον μαϊντανό, αφήνετε 2′-3′ ακόμη στη φωτιά ανακατεύοντας και αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι.
  • Τοποθετείτε τις άδειες μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Τις γεμίζετε με μια καλή στρώση από τη σάλτσα με τον κιμά, ρίχνετε τριγύρω σάλτσα, αν σας περίσσεψε, προσθέτετε λίγο νερό.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50′ περίπου προσέχοντας μήπως χρειαστούν ενδιάμεσα λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος του ψησίματος πρέπει να έχουν μείνει μόνο τη σάλτσα τους.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

“Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης” στο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου Πεδίον Άρεως

xristiana

Τα 7 ανεπαίσθητα συμπτώματα που είναι “προπομπός” για κατάθλιψη

xristiana

Έλαιο δεντρολίβανου: Τα οφέλη & ο τρόπος να το φτιάξετε στο σπίτι

xristiana