ΚεντρικήΚοινωνικά

Εβδομάδα συλλογής τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

18/10/2022

Έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού οργανώνει την  εβδομάδα δράσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  με συλλογή  τροφίμων ( :τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη οικιακής χρήσης κ.ά: 

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι :   Τα κτήρια και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, το Δημαρχείο και φυσικά το Κιόσκι.

Όλοι γνωρίζουμε αλλά ας θυμηθούμε πάλι ότι σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η υποστήριξη και η κοινωνική  προστασία  ευπαθών  ομάδων  όπως  η στήριξη μοναχικών ατόμων η μονογονεϊκών οικογενειών που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Με την υλική ενίσχυση και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη επιδιώκεται η ενδυνάμωση και η κοινωνική ενσωμάτωση τους , η καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων.

Για την συντήρηση των  προϊόντων, τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι ποσότητες των προϊόντων που προσφέρονται στους δικαιούχους  καθορίζονται  κλιμακωτά, ανάλογα με  τον αριθμό των ατόμων της οικογένειας και είναι ανάλογες με τη διαθεσιμότητα που θα έχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Συμμετέχει Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Υγεία Και Την Ασφάλεια Στην Εργασία

xristiana

2η Attica Green Expo Στις Εγκαταστάσεις Του Tae Kwon Do

xristiana

Καρδιακό σύνδρομο των εορτών: Συμπτώματα – Τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο του έτους

xristiana