News ΑΜΕΑΚεντρική

Περπατάμε Ξανά Μαζί Για Τη Φιλία Και Την Κοινωνική Ένταξη Ατόμων Με Νοητική Στέρηση

20/9/2022

Σε όλον τον κόσμο ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ, έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος περίπατος φιλίας, αγάπης και αποδοχής ατόμων με νοητικές ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, όπου εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές & ΑμεΑ συμμετέχουν, συνοδεύοντας τα Φιλαράκια τους. Είναι μία εκδήλωση όπου ο χορός, ο ρυθμός και η μουσική πρωταγωνιστούν!

Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» επιστρέφει δυναμικά, έπειτα από απουσία δυο ετών, και θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά από τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00 π.μ., με σημείο συνάντησης την Πλατεία Συντάγματος και με σύνθημα «Με κάθε βήμα μαζί, αλλάζεις μια ζωή!». Σε όλον τον κόσμο ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ, έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος περίπατος φιλίας, αγάπης και αποδοχής ατόμων με νοητικές ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, όπου εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές & ΑμεΑ συμμετέχουν, συνοδεύοντας τα Φιλαράκια τους.

Είναι μία εκδήλωση όπου ο χορός, ο ρυθμός και η μουσική πρωταγωνιστούν

Η οργάνωση ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece λειτουργεί από το 2011 με όραμά μας την κοινωνική αλλαγή μέσω της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ. Τα Best Buddies είναι ο μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός που πρεσβεύει τη Φιλία ως μέσο υποστήριξης των ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Για να φτάσουμε στην πραγματοποίηση του οράματός μας κάνουμε βήματα, πραγματοποιώντας τα τελευταία χρόνια τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ και αποδοχής της διαφορετικότητας. Καταπολεμούμε έτσι το κοινωνικό στίγμα, ενισχύουμε την συμπερίληψη και αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα!

best-buddies-3-1-450x300

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ – Αθήνα 2022» και να στηρίξετε το έργο μας, σε αυτή την ανοιχτή δράση.  Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» θα ξεκινήσει από την Πλατεία Συντάγματος και θα τερματίσει στο Μοναστηράκι (μέσω του πεζόδρομου της Ερμού). Όλα τα δρώμενα είναι διαδραστικά! Στην Πλ. Συντάγματος θα υπάρχουν περίπτερα με υλικό των Best Buddies Greece ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με χορό, μουσική, face painting, ξυλοπόδαρους & πολλές εκπλήξεις! Αναλυτικά το πρόγραμμα:

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30 Ώρα προσέλευσης – Check in 10:00 Έναρξη Δράσης Πλ. Συντάγματος (ενημέρωση κοινού, face painting, διάθεση μπαλονιών, μοίρασμα κερασμάτων-θα συνεχιστούν μέχρι και πριν την έναρξη του περιπάτου) 10:20 Καλωσόρισμα-Ομιλία Νέων Μελών της ομάδας Best Buddies Ambassadors- Πρεσβευτών 10:30 Ομάδα Καποέιρα- Capoeira – Jacobina Arte 11:00 Ομάδα Χορευτών – Casa De Arte Kabeiria 11:30 Ομάδα Κρουστών – Quilombο 11:45 Έναρξη Περίπατου Φιλίας 12:20 Άφιξη Πλ. Μοναστηράκι (χορευτικά δρώμενα και αλληλεπίδραση με το κοινό) 13:00 Λήξη εκδήλωσης στην πλατεία Μοναστηράκι Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της διασποράς από τον Covid-19, όπως αυτά ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συνιστάται η χρήση μάσκας σε όλη η διάρκεια της εκδήλωσης.

Πηγή: https://www.pagenews.gr

Related posts

Καιρός: Το γνωστό καλοκαιρινό σκηνικό, στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 24/3

xristiana

Φυτική διατροφή: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη

xristiana