News ΑΜΕΑΚεντρική

Kozan.Gr: Κλιμάκιο/Ομάδα Της Ε.Σ.Α.ΜεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία) Στην Κοζάνη – Θα Συμμετέχει Στη Συνεδρίαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Την Τρίτη 20/9 – Θα Παρουσιαστούν Τα Αποτελέσματα Της Έρευνας Κοινής Γνώμης Που Πραγματοποιήθηκε Το Προηγούμενο Διάστημα Στην Περιφέρεια Της Δυτικής Μακεδονίας Αναφορικά Με Τις Διακρίσεις Που Βιώνουν Τα Άτομα Με Αναπηρία

20/9/2022

Στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα βρίσκεται το τετραήμερο από 19/9 έως και 22/9 κλιμάκιο/ομάδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) με σκοπό την υλοποίηση δράσης ενημέρωσης στελεχών της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης στη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας. Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στη βάση ότι οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν κεντρικό στοιχείο κάθε τοπικής Κοινότητας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τοπική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και μπορούν να επιφέρουν απτή και διαρκή διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.  Απώτερος στόχος της δράσης είναι η καθολική συμπερίληψη της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας σε όλες τις τοπικές, πολιτικές και πρακτικές που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένης της ίσης μεταχείρισης, της ισότιμης συμμετοχής σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της κοινωνικής συμπερίληψης τους. Το Κλιμάκιο/ομάδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Τρίτη 20/9, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: https://kozan.gr

Related posts

Βιταμίνη Α στην εγκυμοσύνη – Γιατί είναι απαραίτητη

xristiana

Τα τέσσερα φονικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών: «Τα μεγάλα τους πτερύγια διαθέτουν από τα ισχυρότερα δηλητήρια στη φύση»

xristiana

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στο Μετρό Συντάγματος

xristiana