Έχεις ακμή ενηλίκων; Τα 2 μεγάλα λάθη που μπορεί να κάνεις

182

5/9/2022

Το να έχεις ακμή ως έφηβη λειτουργεί, κατά κάποιο τρόπο, σαν “μονοπάτι” προς την ενηλικίωση. Και, πράγματι, θα τα βγάλεις πέρα! Όμως, η ακμή ενηλίκων μοιάζει σαν ένα κακόγουστο αστείο. “Αφού ήδη το πέρασα! Έκανα το καθήκον μου!” θα πεις. Η αισθητικός Andy Bosselman, ιδρύτρια της Arithmetic, μιας σειράς με προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ειδικά για ακμή ενηλίκων, αποκαλύπτει τα πιο κοινά λάθη που κάνεις!

Αλλάζεις τακτικά προϊόντα

Τα προϊόντα χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν και να επιφέρουν αποτέλεσμα και το να αλλάζεις συνεχώς εταιρείες μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ακμή. “Η επιδερμίδα χρειάζεται χρόνο για να αντιδράσει, να θεραπευτεί και να προσαρμοστεί σε ένα νέο καθαριστικό προσώπου, serum ή θεραπεία” λέει η Bosselman. “Για τους ενήλικες, συνήθως, χρειάζονται 2-3 μήνες πριν συμπεράνεις αν το νέο προϊόν δουλεύει ή όχι”.

Δεν πλένεις συχνά τα σεντόνια σου

Το καταλαβαίνουμε. Είσαι πολυάσχολη και η μέρα που πρέπει να βάλεις πλυντήριο είναι μισητή. Σίγουρα έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις. Άλλωστε, τι έγινε αν δεν πλύνεις τα σεντόνια σου σήμερα και τα βάλεις στο πλυντήριο σε μερικές μέρες; Εντελώς λάθος για την ακμή! “Όσο εσύ καθυστερείς να πλύνεις τα σεντόνια σου, τόσο τα βακτήρια “κατακτούν” τα σκεπάσματά σου και ειδικά τις μαξιλαροθήκες” εξηγεί η Bosselman. “To πλύσιμο με ζεστό νερό ελαχιστοποιεί όλα εκείνα τα στοιχεία που εγκαθίστανται πάνω στα σεντόνια σου και φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Το αποτέλεσμα; Ένα φρέσκο και καθαρό μέρος για να ξαπλώσεις”.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com