ΚεντρικήΟμορφιά

DIY Time! Foot scrub με γάλα για βελούδινα πέλματα στο λεπτό

12/8/2022

Η επαφή με την άμμο της παραλίας και τα σανδάλια που φοράς καθημερινά αγριεύουν τα πέλματά σου. Τι χρειάζεσαι; Ένα foot scrub ASAP!

Αυτήν την περίοδο τα σανδάλια, τα πέδιλα και οι σαγιονάρες έχουν την τιμητική τους. Πώς ν’ αντιμετωπίσεις, άλλωστε, τον καύσωνα; Με sneakers και μποτάκια; Δύσκολο! Το καλοκαίρι, ωστόσο, τα πόδια μας έρχονται σε επαφή με την άμμο, κι έτσι καταλήγουν πολλές φορές να είναι άγρια και αντιαισθητικά.

Το έχεις βιώσει, έτσι δεν είναι; Εκείνες τις μέρες, λοιπόν, που συνειδητοποιείς ότι… δεν πάει άλλο και ότι δεν νιώθεις άνετα να φοράς πια τα πέδιλά σου, χρειάζεται να κάνεις foot scrub.

DIY Time! Ξεκούρασε τα πόδια σου με ένα απολαυστικό foot scrub

Ένα scrub ποδιών, δηλαδή, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, θα εξαφανίσει τα σκληρά σημεία και θα σου χαρίσει baby feet κυριολεκτικά. Μη βιάζεσαι… Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Θα φτιάξεις το foot scrub με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και σε χρόνο dt θα έχεις βελούδινα πέλματα.

Η συνταγή για το foot scrub που θα σου χαρίσει βελούδινα πέλματα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY foot scrub είναι τα εξής:

elafropetra_scrub.jpg

1 κούπα γάλα

5 κούπες ζεστό νερό

4 κουταλιές ζάχαρη ή αλάτι

½ κούπα baby oil

Ελαφρόπετρα

Ενυδατική κρέμα σώματος

Η εκτέλεση της συνταγής για το foot scrub

Μέσα σε μια λεκάνη ρίξε το ζεστό νερό και το γάλαΜούλιασε στο μείγμα τα πόδια σου για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ρίξε τη ζάχαρη ή το αλάτι και το baby oil και ανακάτεψε καλά να δημιουργηθεί μία πάστα. Με αυτήν την πάστα τρίψε τις φτέρνες σου και όλο το πέλμα καλά κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Συνέχισε τρίβοντας τα πόδια σου με την ελαφρόπετρα για να απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Ξέπλυνε καλά με νερό, στέγνωσε ταμποναριστά με μια πετσέτα και άπλωσε την ενυδατική κρέμα σου.

Πιο απαλά πόδια – πραγματικά- δεν είχες ποτέ. Θα το διαπιστώσεις από τα πρώτα λεπτά και θα μπορείς να φοράς με περισσότερη άνεση τα πέδιλά σου.

Μαρία Ροδίτη

ΜΑΡΊΑ ΡΟΔΊΤΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ»

xristiana

Προσωπικός Βοηθός Για ΑμεΑ: Ανοιχτή Πρόσκληση Για Ψυχολόγους Στις Επιτροπές Αξιολόγησης

xristiana

Φυσικό χρώμα μαλλιών: Ενίσχυσέ το με υλικά της κουζίνας σου

xristiana