ΚεντρικήΟμορφιά

Curly hair don’t care! Tips για να έχεις τις πιο όμορφες μπούκλες όλο το καλοκαίρι

12/8/2022

Αν έχεις μαλλιά με μπούκλες τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει πολύ. Διάβασε τα πολύτιμα tips μας και μάθε ποια προϊόντα θα κάνουν τις δικές σου μπούκλες υπέροχες από τώρα ως και το τέλος του Σεπτέμβρη.

Αν έχεις φυσικά, σγουρά μαλλιά, τότε οι πιθανότητες να έχεις γκρινιάξει αρκετά για αυτά είναι πολλές. Είναι αλήθεια, τα σγουρά μαλλιά δεν είναι εύκολα και, συχνά, απαιτούν, ιδιαίτερο styling. Το καλοκαίρι μάλιστα, οι μπούκλες σου μπορεί να χρειάζονται διπλή δουλειά για να φορμαριστούν και να δείχνουν όμορφες. Όλο αυτό μπορεί να σε έχει οδηγήσει στο να τα πιάνεις μόνιμα σε κότσους, αλλά σήμερα αυτό θέλουμε να τελειώσει.

Βλέπεις, εδώ στο beauty department, λατρεύουμε τις μπούκλες και θέλουμε να τις αφήνεις ελεύθερες για να τις θαυμάζουμε. Για να το κάνεις όμως αυτό, θα πρέπει να δουλέψεις έξυπνα, όχι σκληρά όπως μέχρι τώρα. Βλέπεις, δεν χρειάζεται να βάζεις πολύ αφρό ή και ζελέ, και η θερμότητα που χρησιμοποιείς κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

https://www.instagram.com/p/Cg1xzr8OQTy/?utm_source=ig_embed&ig_rid=b321417d-b8bd-4af7-99db-3f29650eb9b6

Το κάνεις εσύ, το κάνω και εγώ αλλά γιατί; Να γιατί ανοίγεις το στόμα σου όταν βάζεις μάσκαρα

Ξέχνα τη θερμότητα

Ο ζεστός καιρός, το αλάτι και η υγρασία στην ατμόσφαιρα, αφυδατώνουν τα μαλλιά σου. Αν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε θερμό εργαλείο (σεσουάρ, πρέσα, ψαλίδι κοκ), τα αφυδατώνεις περισσότερο. Γι’ αυτό καταλήγεις με ακανόνιστες μπούκλες που δεν έχουν κίνηση και σώμα. Ξέχνα λοιπόν για λίγο τη θερμότητα.

Θυμήσου την ενυδάτωση

Μπορεί να διάβασες ότι θα πρέπει να ξεχάσεις τη θερμότητα και να γέμισες απορίες. Πώς θα τιθασεύσεις τις μπούκλες χωρίς τα εργαλεία σου; Με την ενυδάτωση φυσικά! Όλα τα προϊόντα σου, από το σαμπουάν ως και τον αφρό, πρέπει να έχουν πλούσια ενυδατικά συστατικά. Επίλεξε σωστά λοιπόν και αν θέλεις λίγη βοήθεια, παρακάτω θα βρεις τα δικά μας αγαπημένα προϊόντα για σγουρά μαλλιά το καλοκαίρι.

AVEDA, BE CURLY™ STYLE PREP
L’OREAL PROFESSIONNEL, CURL EXPRESSION ΣΠΡΕΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ
L’ORÉAL PARIS, ELVIVE DREAM LONG CURL NON STOP DREAM CURLS
SCHWARZKOPF PROFESSIONAL, BAD ABOUT CURLS TWO-WAY CONDITIONER
KERASTASE, CURL MANIFESTO HUILE SUBLIME REPAIR
BUMBLE AND BUMBLE, CURL BUTTER MASK

Κάνε θεραπείες συχνά

Όχι, δεν χρειάζεται να πας στο κομμωτήριο για να κάνεις θεραπεία, ούτε και να επενδύσεις σε ειδικά προϊόντα. Μία φορά κάθε 5 μέρες, βάλε άφθονο conditioner ή μάσκα στα μαλλιά σου, τύλιξέ τα με μία πλαστική σακούλα και πετσέτα, και κάθισε στον ήλιο για 15 λεπτά. Η θερμότητα θα βοηθήσει τα προϊόντα να εισχωρήσουν βαθιά στην τρίχα, και όταν λουστείς θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CfOdaSht5LR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ee3cb3c5-e4f1-4d5c-96c7-85b1acc05a15

Κολύμπα με προστασία

Τα σγουρά μαλλιά υποφέρουν ιδιαίτερα στη θάλασσα. Για να τα προστατεύσεις, ψέκασέ τα με λίγο γλυκό νερό πριν βουτήξεις, ή πέρνα λίγο έλαιο στο μήκος τους για να τα βοηθήσεις να απωθήσουν το αλάτι που θα τα αφυδατώσει.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις απλές συμβουλές, θα δεις τεράστια διαφορά στις μπούκλες σου και στο πόσο εύκολο θα είναι να μανατζάρεις τα μαλλιά σου. Δοκίμασέ τα curly queen!

Beach waves: Πώς θα κάνεις το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού χωρίς ψαλίδι μαλλιών

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΧΡΌΝΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Γλαύκωμα: Οι τροφές που βοηθούν στην πρόληψη (εικόνες)

xristiana

Έμφραγμα μυοκαρδίου: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η παχυσαρκία

xristiana

Το 26% του πληθυσμού στην Ελλάδα πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση

xristiana