ΚεντρικήΟμορφιά

Συμβουλές φροντίδας για ώριμο δέρμα

26/8/2022

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει την υγρασία, την ελαστικότητα αλλά και τη σφριγηλότητά του. Άλλωστε η ωρίμανση του δέρματος είναι αναπόφευκτη και σε όλες μας θα αρχίσει να γίνεται ορατή με το πέρασμά του χρόνου. Πως μπορείς λοιπόν να περιποιείσαι το δέρμα σου;

Καθώς το δέρμα ωριμάζει, τόσο λιγότερο σμήγμα (φυσικό έλαιο) παράγει, κάτι που οδηγεί σε περισσότερη ξηρότητα, ξεφλούδισμα, ακόμα και θαμπάδα. Έτσι για να βοηθήσεις στο γέμισμα των λεπτών γραμμών, θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν πιο απαλό καμβά, ώστε να προετοιμάσεις το μακιγιάζ σου, εφαρμόζοντας την ενυδατική σου. Άλλωστε η ομορφιά ξεκινά με τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Ένταξε στη skincare ρουτίνα σου, το μασάζ προσώπου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά τη μέρα κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σου, έτσι ώστε να τονώσεις τη κυκλοφορία του αίματος. Μπορείς να συνδυάσεις το χαλαρωτικό μασάζ με κάποιο gel καθαρισμού για καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα άλλο σημείο του προσώπου που θέλει και αυτό προσοχή με τη πάροδο του χρόνου, είναι τα χείλη. Καθώς μεγαλώνουμε στεγνώνουν και ξηραίνονται. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις λοιπόν, περίπου μια με δυο φορές την εβδομάδα είναι ένα scrub χειλιών, κάνοντας απαλό μασάζ στα χείλη. Επίσης καλό θα ήταν, αν θες να μη φαίνονται οι λεπτές γραμμές στα χείλη, να προτιμάς πιο glossy υφές στα κραγιόν και όχι ματ.

Το foundation που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου θα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή. Η συγκεκριμένη υφή βοηθά καλύτερα στη κάλυψη των ρυτίδων από ότι μια πούδρα. Ένας έξυπνος τρόπος για να εφαρμόζεις το foundation είναι με ένα υγρό σφουγγαράκι. Με αυτό το τρόπο το υγρό απλώνεται καλύτερα στο ώριμο δέρμα, δίχως να εισχωρεί στις λεπτές γραμμές, αφήνοντας ένα όμορφο φινίρισμα.

Το τελευταίο αλλά σημαντικό βήμα είναι να δίνεις σχήμα στα φρύδια σου. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπό σου μπορεί να φανεί πιο νεανικό. Άλλωστε ένα πρόσωπο με καλοσχηματισμένα φρύδια, είναι το καλύτερο «μακιγιάζ».

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση Με Θέμα Την Ενδοοικογενειακή Βία Και Την Ψυχική Υγεία

xristiana

Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού “Πρόληψη και κληρονομικότητα”

xristiana

Time for beauty news

xristiana