ΚεντρικήΟμορφιά

Διώξτε τις τοξίνες και αποκτήστε λαμπερό δέρμα με αυτό το αφρόλουτρο

28/8/2022

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά μία απλή συνταγή για ένα θεραπευτικό αφρόλουτρο και κάποιες μικρές αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητά μας θα «καθαρίσουν» τον οργανισμό μας από τις τοξίνες, μειώνουν το πρήξιμο και επαναφέρουν τη λάμψη στο δέρμα μας.

Τι κάνουμε:

-Ρίχνουμε στην μπανιέρα χλιαρό νερό, 1 κούπα τσαγιού άλατα Epsom και 1 κούπα τσαγιού μαγειρική σόδα. Προαιρετικά προσθέτουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ που διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων της επιδερμίδας. Απολαμβάνουμε το αφρόλουτρό μας 20’-30’. Στη συνέχεια ξεπλένουμε το σώμα μας για να διώξουμε τις τοξίνες που έχουν αποβληθεί μέσω των πόρων του δέρματος.Δείτε επίσης: Πότε μπορεί να μπει το μωρό στην πισίνα;

-Προαιρετικά, τρίβουμε την επιδερμίδα μας με ένα σφουγγάρι από λούφα για να τονώσουμε το λεμφικό μας σύστημα. Ξεκινάμε από τα πόδια προς την καρδιά. Τέλος ξεπλένουμε και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά με μία πετσέτα. Η διέγερση της μικροκυκλοφορίας θα χαρίσει λάμψη και φωτεινότητα στο δέρμα.

-Τέλος, μετά τη διαδικασία εφαρμόζουμε μία ενυδατική σύνθεση στο σώμα προκειμένου να διατηρήσουμε την απαλότητα και την ελαστικότητά της επιδερμίδας.

Ποια οφέλη έχει το συγκεκριμένο αφρόλουτρο

Τα Epsom Salts περιέχουν μαγνήσιο, θειϊκά άλατα που ξεκουράζουν τους μύες και συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης αναπληρώνουν τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που δυναμώνουν το δέρμα, και τα οποία χάνονται μέσω του ιδρώτα. Και βέβαια συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Extra tip: Το συγκεκριμένο αφρόλουτρο λειτουργεί και ως αποθεραπεία έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, γιατί μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο στις αρθρώσεις.

Επιπλέον δεν ξεχνάμε:

* Το νερό

Καμία περιποίηση αποτοξίνωσης δεν είναι αρκετή αν πρωτίστως δεν εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες ουσίες. Η κατανάλωση νερού είναι ο απλούστερος τρόπος για να τον αποτοξινώσουμε εκ των έσω. Ετσι, 1,5 με 2 λίτρα νερού την ημέρα θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία του από τις πρώτες κιόλας μέρες.

* Φρούτα και λαχανικά

Εμπλουτίζουμε το καθημερινό μενού με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και νερό. Σταφύλια, γκρέιπφρουτ, ροδάκινα, βανίλιες, ντομάτες, αγγουράκια, κολοκύθια είναι μερικά από τα φρούτα και λαχανικά της εποχής που θα ενισχύσουν την υγεία και την ομορφιά του οργανισμού και κατ’ επέκτασιν της επιδερμίδας μας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκπαιδευτικό Υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Aναπηρία

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Υδροχόε, οι οικογενειακές υποθέσεις βρίσκουν τους ρυθμούς τους»

xristiana

Λαχειοφόρος Αγορά Από Το “Χαμόγελο Του Παιδιού”

xristiana