ΚεντρικήΟμορφιά

Το Νο1 skincare συστατικό που αναβαθμίζει τη δράση της κρέμας μας

28/8/2022

«Από Σεπτέμβρη θα…». Στο τέλος του καλοκαιριού συνήθως κάνουμε νοερά σχέδια για τις νέες συνήθειες που θα υιοθετήσουμε, τις κακές που θα καταργήσουμε αλλά και ένα νέο πλάνο για τη ρουτίνα της περιποίησής μας. Ομως είτε σκοπεύουμε να την απλοποιήσουμε είτε την εμπλουτίσουμε με περισσότερα βήματα, υπάρχει ένα skincare συστατικό που δεν πρέπει να παραλείψουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αυτό δεν είναι άλλο από το υαλουρονικό οξύ.

Οι πιο σημαντικές καλλυντικές δράσεις του

* Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

* Κάνει απαλή την υφή του δέρματος.

* Αντιμετωπίζει τη θαμπή και κουρασμένη όψη.

* Χαρίζει υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.

* Δυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στη ρύπανση και το οξειδωτικό στρες.

Επιπλέον το υαλουρονικό οξύ διαθέτει μία ακόμα ξεχωριστή ιδιότητα, που το κάνει να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με πολλά ενεργά συστατικά που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους γιατί δημιουργούν ερεθισμούς, το υαλουρονικό οξύ όχι μόνο είναι απόλυτα συμβατό με τους πιο σημαντικούς καλλυντικούς παράγοντες, αλλά ενισχύει θεαματικά τη δράση τους. Ας δούμε μερικούς από τους κυριότερους.

Ρετινόλη

Η ενεργός μορφή της βιταμίνης Α και το υαλουρονικό οξύ είναι το ιδανικό ζευγάρι για την καταπολέμηση των ρυτίδων και της γήρανσης. Μάλιστα το υαλουρονικό οξύ μειώνει την πιθανότητα ερεθισμών που ενδέχεται να προκαλέσουν τα ρετινοειδή.

Νιασιναμίδη

Είναι και τα δυο υδατοδιαλυτά συστατικά που «συνεργάζονται» άψογα μεταξύ τους ενισχύοντας σημαντικά τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, και μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια γήρανσης.

Βιταμίνη C

Πρόκειται για έναν εγγυημένο συνδυασμό που προτείνουν συνήθως οι δερματολόγοι γιατί προσφέρει αποτελέσματα παρόμοια με της ρετινόλης σε χαμηλή δόση. Πιο συγκεκριμένα μειώνουν ορατά τις ρυτίδες, βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας και αυξάνουν σημαντικά τη φωτεινότητά της.

Σαλικυλικό Οξύ

Η συστηματική χρήση σαλικυλικού οξέος μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ξηρό. Ωστόσο το υαλουρονικό οξύ αντισταθμίζει την έλλειψη υγρασίας χωρίς να ακυρώνει την πολύτιμη δράση του συστατικού αυτού, που καταπολεμά τα μαύρα στίγματα, τα σπυράκια και μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων.

Γλυκολικό οξύ

Ένα εξίσου δημοφιλές συστατικό για την ανανέωση του δέρματος, το οποίο ενίοτε μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, έντονο ξεφλούδισμα και αφυδάτωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το χρησιμοποιούμε μαζί με υαλουρονικό οξύ. Ο συνδυασμός αυτός διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια ακμής.

*«Γεμίζει» τις λεπτές γραμμές.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τσάι μάτσα: Τι μπορεί να κάνει για την ψυχική σας υγεία

xristiana

Κορωνοϊός: 23.335 νέα κρούσματα, 61 θάνατοι, 360 σε ΜΕΘ

xristiana

Black Glam: To μανικιούρ που αναζητούν φέτος οι νύφες στο Pinterest

xristiana