ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Παραλήφθηκαν τα σκάφη για ΑμΕΑ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

64

29/8/2022

Πριν από τρεις μήνες ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ. Χθες υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των δύο νεότευκτων ειδικών σκαφών μεταξύ της Προέδρου της Ε.Ι.Ο. κα. Αναστασίου Ανδρονίκης και του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Αδαμόπουλου Ιωάννη.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Σπυρόπουλος Γεώργιος και η αθλήτρια Αδαμοπούλου Αγγελική μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ε.Ι.Ο. στην Αθήνα για παραλαβή και μεταφορά των σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Τα σκάφη αυτά είναι χορηγία του Ιδρύματος La Fondazione Terzo Pilastro Internazionale προς την Ε.Ι.Ο. Η Ε.Ι.Ο. με τη σειρά της αναγνωρίζοντας τη δυναμική του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας προχώρησε στη παραχώρηση των δύο σκαφών.

Το όραμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα άθλησης σε όλες τις ηλικίες χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Το όραμα της δημιουργίας του Τμήματος Ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ πέρα από τη παραχώρηση των σκαφών γίνεται πραγματικότητα χάρις την ηθική και υλική υποστήριξη του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που διοργανώνει για 11η φορά ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί 3-4 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Παραλίας. Στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων θα γίνει ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών  10:00-18:00 και τις δύο ημέρες, αιμοδοσία την Κυριακή 4/9 στις 10:00, η Ημερίδα ιστιοπλοΐας, με ειδικά διαμορφωμένα νεότευκτα σκάφη, για άτομα με κινητικά προβλήματα και Ημερίδα  ιστιοπλοΐας για ηλικίες 7-10 ετών, κολυμβητικός αγώνας και αγώνας δρόμου 5 χλμ., με την υποστήριξη του ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ο 34ος Κολυμβητικός Μαραθωνίος Μεσσηνιακού Κόλπου.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr