ΚεντρικήΜαγειρική

Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα

26/6/2022

Υλικά Συνταγής

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 300 γρ. δαμάσκηνα
  • 700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Σημειώσεις

ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | Παραδοσιακός αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα. Συνταγή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το macedoniancuisine-pkm.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Δωρεάν Διαδικτυακά Ομαδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Από Το Ινστιτούτο Εργασίας Της ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης

xristiana

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δράση για γονείς βρεφών – Εισαγωγή στις στερεές τροφές

xristiana

Καλαμάτα:  Προσβάσιμη σε ΑμεΑ η παραλία στον Κορδία – Τοποθετήθηκε SEATRACK

xristiana