ΚεντρικήΥγεία

Έρευνα για τα άτομα που γίνονται για πρώτη φορά ατμιστές

2/6/2022

Δημοσίευση από Planet of The Vapes 2
Έρευνα για τα άτομα που γίνονται για πρώτη φορά ατμιστές
Τα άτομα που γίνονται για πρώτη φορά ατμιστές, εκτιμούν τις συμβουλές των ειδικών που τους βοηθούν να διακόψουν τα συμβατικά τσιγάρα, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ατμίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε έρευνα που διεξήχθη από την εμπορική οργάνωση, τα αποτελέσματα τόνισαν τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση για να βοηθηθούν οι καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.
Περισσότεροι από τους μισούς από τους σημερινούς ατμιστές (57%) έχουν τονίσει την σημαντικότητα των καλών συμβουλών για την επιτυχή διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Ωστόσο, η έρευνα που διεξήχθη από την Ένωση Βιομηχανίας Ατμίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το επίπεδο, την ποιότητα και την πηγή συμβουλών που έλαβαν οι ατμιστές όταν προσπαθούσαν να κόψουν το κάπνισμα αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά την καθοδήγηση στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι καπνιστές όταν παίρνουν την απόφαση που αλλάζει τη ζωή εγκαταλείποντας τη συνήθειά τους.
Τα βασικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:

  • Το 73% των ερωτηθέντων ήταν είτε πολύ ευχαριστημένοι είτε σε κάποιο βαθμό ευχαριστημένοι με τις συμβουλές που έλαβαν όταν προσπαθούσαν να κάνουν τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα. Ωστόσο, το ένα τέταρτο είπε ότι η συμβουλή ήταν «ανύπαρκτη».
  • Τα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης ατμιστικών ειδών αποδείχθηκαν η κύρια πηγή συμβουλών (48,9%), αλλά μόνο το 2,8% και το 1,1% των ερωτηθέντων έλαβαν καθοδήγηση από σούπερ μάρκετ και ψιλικατζίδικα αντίστοιχα.
  • Όσον αφορά την ποιότητα των συμβουλών, το 54,4 % όσων είχαν αγοράσει το πρώτο τους ηλεκτρονικό τσιγάρο από ένα εξειδικευμένο κατάστημα ατμιστικών προϊόντων, δήλωσαν ότι η υποστήριξη που έλαβαν ήταν εξαιρετικά ενημερωτική και ενθαρρυντική και αυτό σε σύγκριση με το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο (25%), τα καταστήματα ψιλικών (14,8%) και σούπερ μάρκετ (14,3%).
  • Σχεδόν οι μισοί ένιωσαν ότι είχαν ρωτηθεί εν μέρει ή πλήρως για τις επιλογές του τρόπου ζωής τους, τις συνήθειες καπνίσματος και τους στόχους υγείας που είχαν θέσει στην αρχή της εμπειρίας τους στο άτμισμα. Αν και πάνω από το ένα τρίτο (38,6%) είπε ότι καμία από αυτές τις πτυχές δεν είχε αναφερθεί ως μέρος της συζήτησης για την έναρξη του ατμίσματος.
  • Οι μισοί είχαν λάβει συμβουλές σχετικά με την καταλληλότερη επιλογή συσκευής ατμίσματος σύμφωνα με τις δικές τους συνήθειες καπνίσματος, αλλά το 42% δεν είχε λάβει.
  • Το 56,8% είχε λάβει συμβουλές για το σωστό επίπεδο νικοτίνης με βάση τη συχνότητα του καπνίσματος, αλλά λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (34,7%) δεν είχε λάβει.
  • Μόλις το 40,9% είχε λάβει συμβουλές για την καλύτερη γεύση ατμού βάση των αναγκών του έναντι του 52,3% που δεν είχε λάβει.
  • Λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (38%) είχε λάβει συμβουλές σχετικά με τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν δοκιμάζει το άτμισμα για πρώτη φορά. με μεγαλύτερο ποσοστό (49,4%) να λέει ότι δεν τους έχει δοθεί καμία καθοδήγηση σε αυτόν τον τομέα.
  • Λιγότερο από το ένα τέταρτο (23,9%) είχε λάβει οποιαδήποτε οδηγία σχετικά με τη διασφάλιση μιας συνεχούς προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος χρησιμοποιώντας το άτμισμα σε περίπτωση που επέστρεφε ξανά ο πειρασμός για καπνό. Η πλειονότητα (62%) αναφέρει ότι δεν έλαβε συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα.
  • Πάνω από το 90% των σημερινών ατμιστών θεώρησαν ότι οι υπάρχοντες καπνιστές θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν το κάπνισμα μέσω του ατμίσματος, εάν παρέχονταν καλές συμβουλές στην αρχή και όχι απλώς να γίνει μια πώληση προϊόντος.
  • Οι βασικοί παράγοντες για την έναρξη του ατμίσματος περιλάμβαναν κακή υγεία (26,7%), οικονομικά φθηνότερα από τα τσιγάρα (51,7%) και πίεση από την οικογένεια (13%)
    Ο John Dunne, γενικός διευθυντής της UKVIA, δήλωσε: «Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα την αξία που δίνουν οι ατμιστές στις συμβουλές που έλαβαν στην αρχή, βοηθώντας τους να κάνουν τη μετάβαση από τα συμβατικά τσιγάρα. Υπογραμμίζει επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθιερωμένων ατμιστών πιστεύει ότι οι καλές συμβουλές σχετικά με τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο https://www.replacesmoke.com/
    θα αυξήσουν τις πιθανότητες των καπνιστών να σταματήσουν τις συνήθειές τους στο μέλλον. Ωστόσο, παρά αυτά τα στοιχεία, φάνηκε πως όταν οι καπνιστές προσπαθούσαν να πάρουν μια απόφαση σχετικά με το άτμισμα ως την προτιμώμενη μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, υπήρξε μεγάλη έλλειψη καλών συμβουλών σε ορισμένους τομείς.
    «Υπάρχει πραγματική ανάγκη για τον τομέα του λιανικού εμπορίου και για όσους ασχολούνται με αυτό, να υποστηρίξουν τους ενήλικες καπνιστές να κάνουν τη μετάβαση για το καλό της υγεία τους – από τις υπηρεσίες διακοπής του καπνίσματος και την κοινότητα υγειονομικής περίθαλψης, μέχρι τις οικογένειες, τους φίλους και την υπάρχουσα κοινότητα ατμίσματος –, να κατευθύνουν να πάρουν την καλύτερη απόφαση σχετικά με τις συσκευές ατμίσματος, τα υγρά αναπλήρωσης τα επίπεδα νικοτίνης και τις γεύσεις που θα τους οδηγήσουν στο να γίνουν τελικά πρώην καπνιστές».
    Ο Doug Mutter, διευθυντής της VPZ, μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας και λιανικών πωλήσεων προϊόντων ατμίσματος: «Υπάρχει ένα ρητό στον κλάδο «Πάρε τις σωστές συμβουλές και πάρε τη σωστή συσκευή».
    Ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει μια λύση που ταιριάζει σε όλους. Η επαγγελματική υποστήριξη εκ των προτέρων είναι το κλειδί, αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε τα Vape Clinics στα καταστήματά μας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να παρέχουμε τέτοιες υψηλού επιπέδου συμβουλές από όσους έχουν εμπειρία και το έχουν κάνει στο παρελθόν.»
    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του VApril, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής εκστρατείας για καπνιστές που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το άτμισμα ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Συντονίζεται από την UKVIA, και λειτουργεί πλέον παγκοσμίως από τον Απρίλιο.
    Πηγή: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2022-05-05_first-time-vapers-survey.html?fbclid=IwAR3r20EoSbE-V9j_mxeHu9Q_iz2r9j3BeHp2Jkcs71OD5X4d97nQxW0eFJ4

Related posts

Αφηγήσεις παραμυθιών

xristiana

Θεατρικό έργο «Η Ατζέντα» από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Τριλογία»

xristiana

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, συνεχίζεται το Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές»

xristiana