ΚεντρικήΥγεία

Πώς να είστε πιο παραγωγικοί και οργανωμένοι

25/5/2022

Όλοι θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί και οργανωμένοι. Αλλά πώς το κάνουμε; Δεν γεννιόμαστε όλοι με τις ίδιες δεξιότητες. Και κάποιοι από εμάς είναι απλά από τη φύση τους πιο οργανωμένοι από άλλους.

Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να γίνουμε πιο παραγωγικοί; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να είστε πιο παραγωγικοί:

1. Σηκωθείτε νωρίς – Αν θέλετε να κάνετε πράγματα, πρέπει να ξεκινήσετε νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάτι πάει στραβά, έχετε χρόνο να το διορθώσετε πριν ξεκινήσει κανονικά η μέρα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όταν γυρίζετε σπίτι το βράδυ, υπάρχει λιγότερος χρόνος για αναβλητικότητα!

2. Μην κάνετε multitasking – Το multitasking είναι στην πραγματικότητα κακό για την παραγωγικότητα, επειδή σημαίνει ότι έχετε λιγότερη εγκεφαλική ισχύ διαθέσιμη για κάθε εργασία. Αντί να προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα κάθε φορά, ώστε κάθε εργασία να γίνεται σωστά και εγκαίρως!

3. Θέστε στόχους – Μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια, αν δεν ξέρετε πού θέλετε να καταλήξετε! Οπότε θέστε στον εαυτό σας στόχους, ώστε να ξέρετε πού πηγαίνουν οι προσπάθειές σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε:

Αγοράστε ένα σημειωματάριο ή ημερολόγιο. Αυτό μπορεί να φαίνεται τόσο απλό, καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών σε σημειωματάριαή ημερολόγια, ή μπορεί να είναι πιο εξελιγμένο όπως ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο που συγχρονίζεται με το τηλέφωνό σας. Όπως και να έχει, το να έχετε ένα μέρος για να σημειώνετε τις εργασίες σας, τις προθεσμίες και τις εργασίες για το σπίτι θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα.

Χρησιμοποιήστε συναγερμούς και υπενθυμίσεις. Ρυθμίστε συναγερμούς στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να παραδώσετε μια εργασία ή πότε πλησιάζουν εξετάσεις. Αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα προγραμματισμού, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία! Δεν θέλετε να ξεχάσετε ένα διαγώνισμα επειδή ο προγραμματιστής σας δεν σας το υπενθυμίζει!

Οργανωθείτε – κυριολεκτικά! Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν τη δική τους θέση, ώστε όταν έρθει η ώρα να βρείτε κάτι ή να κάνετε κάτι, να είναι εύκολο να το εντοπίσετε χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε πρώτα μέσα από σωρούς πραγμάτων! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε φακέλους ή κουτιά για το σκοπό αυτό και όχι σωρούς, γιατί τότε αν κάτι πάει στραβά είναι αρκετά εύκολο απλά να το βάλετε πίσω στο σωστό φάκελο/κουτί και όχι στην θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε λίγο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε και να κάνετε διαλείμματα από τη μελέτη. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και χρόνο για φαγητό!

Related posts

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων την περίοδο του Πάσχα

xristiana

Φιλανθρωπική Δράση Από Το Ενημερωτικό Portal Timeforgoodnews.Gr

xristiana

Πότε μπορείτε να κάνετε μπάνιο μετά την καισαρική τομή

xristiana