ΚεντρικήΥγεία

Κράμπες εμφύτευσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

29/5/2022

Οι κράμπες εμφύτευσης είναι οι κράμπες που νιώθετε όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εγκαθίσταται στην επένδυση της μήτρας. Οι πόνοι αυτοί στη μήτρα είναι συνήθως πιο ήπιοι από τους αντίστοιχους της περιόδου και γίνονται αισθητοί έξι με δέκα μέρες πριν την ωορρηξία.

Επίσης, είναι πιθανό εκτός από τις κράμπες κατά τη διαδικασία εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα, να έχετε και λίγη αιμορραγία, γνωστή και ως αιμορραγία εμφύτευσης, η οποία είναι πιο ήπια από ότι η αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση.

Κράμπες εμφύτευσης: Ποια αίσθηση δημιουργούν;

Οι κράμπες εμφύτευσης μοιάζουν με τις κράμπες περιόδου, ωστόσο συνήθως είναι πιο ήπιες και κάποιες γυναίκες τις μπερδεύουν με τις κράμπες ωορρηξίας. Οι κράμπες εμφύτευσης δεν είναι αισθητές από όλες τις γυναίκες.

Ο πόνος εντοπίζεται χαμηλά στην κοιλιά, στη μέση ή σε μία από τις δύο πλευρές. Είναι επίσης πιθανό να συνοδεύεται από ήπιο Πόνο χαμηλά στη μέση.

Άλλα συμπτώματα εμφύτευσης ωαρίου στη μήτρα

Εκτός από τον πόνο στην κοιλιά, είναι πιθανό να παρατηρήσετε και μία μικρή αιμορραγία, όπως αναφέρεται και παραπάνω. Η αιμορραγία αυτή, όπως και οι κράμπες δεν διαρκούν περισσότερο από μερικές ημέρες.

Η πιο σημαντική ένδειξη εγκυμοσύνης είναι η απουσία περιόδου. Σε κάθε περίπτωση για να είστε σίγουροι για το ενδεχόμενο κύησης κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης ή επισκεφτείτε απευθείας τον γιατρό σας.

Τι άλλο μπορεί να προκαλεί τους πόνους χαμηλά στην κοιλιά

Εάν ο πόνος δεν οφείλεται στην εμφύτευση του ωαρίου στη μήτρα, τότε ενδέχεται να έχετε κάποιο γαστρεντερικό πρόβλημα ή και πόνος λόγω της απελευθέρωσης ωαρίου από τη μία ωοθήκη. Ο πόνος αυτός είναι γνωστός ως πόνος ωορρηξίας ή αλλιώς Mittelschmerz.

Πότε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας;

Παρατηρήσετε με τον γιατρό σας εάν έχετε:

  • Έντονο πόνο
  • Αιμορραγία
  • Πυρετό
  • Ναυτία

Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να συνοδεύουν τον πόνο της εμφύτευσης σε περίπτωση αποβολής ή έκτοπης κύησης.

Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

Δοκιμάστε τα εξής:

  • Βάλτε μία ζεστή κομπρέσα ή θερμοφόρα στην περιοχή της κοιλιάς που πονάτε. Σε περίπτωση που βάλετε θερμοφόρα φροντίστε να μην την αφήνετε στην κοιλιά για περισσότερο από δέκα λεπτά συνεχόμενα τη φορά.
  • Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ντουζ
  • Κάντε ασκήσεις χαλάρωσης

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς θα ενισχύσετε την υγεία σας πριν την εγκυμοσύνη

xristiana

Κορεσμένα λιπαρά: Τι προκαλεί μόλις ένα γεύμα στον εγκέφαλο

xristiana

Τσιπούρες στο φούρνο με δεντρολίβανο

xristiana