News ΑΜΕΑΚεντρική

Ημερίδα για τον αυτισμό από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

23/5/2022

Με στόχο την έγκριτη ενημέρωση, την επιστημονική γνώση και την εμπειρική πληροφόρηση, των Γονέων παιδιών με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, των Εκπαιδευτικών στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ και των Φροντιστών Ατόμων με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου οργανώνει για πρώτη φορά επιστημονική ημερίδα, με θέματα που αφορούν στην «Διαχείριση του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) & Διαχείριση Συμπεριφορών».

Τα θέματα αυτά θα αναπτύξουν εξειδικευμένοι ομιλητές, ώστε να είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να ανταποκρίνονται με γνωστική επάρκεια και κατανόηση –όχι- μόνον  στις απαιτήσεις και  τις ιδιαιτερότητες  των Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και στις φυσιολογικές τους ανάγκες.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου- Μ. Αλεξάνδρου 57.

«Ο Δήμος μας στηρίζει με κάθε δυνατότητα και τα παιδιά που γεννήθηκαν  στο φάσμα του Αυτισμού για να μπορέσουν να εξελιχθούν αλλά  και  τους γονείς τους  για  να  αντέξουν και να ανταπεξέλθουν  στον καθημερινό μαραθώνιο των προβλημάτων τους. Παράλληλα ο Δήμος μας παραμένει σταθερά προσανατολισμένος και στον στόχο του, που είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την  αποδοχή, την  ένταξη και την απολαβή των ίσων ευκαιριών που δικαιούνται»  δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας ότι επειδή οι διεθνείς στατιστικές  καταγράφουν αύξηση  στα περιστατικά αυτισμού καθώς 1 στα 100-150 παιδιά γεννιέται με αυτισμό, δεν μας επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός, αδράνειας και ολιγωρίας. Τα αυτιστικά παιδιά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι δικά μας παιδιά και πρέπει να ζήσουν με αγάπη, ισοτιμία και  αξιοπρέπεια.

Όπως είναι γνωστό ο  αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νευροψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος, μπορεί  όμως να υπάρχει μόνος του ή σε συνδυασμό με άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως νοητική καθυστέρηση, ανικανότητες στη μάθηση, επιληψία, κ.α 

Έγκαιρες παρεμβάσεις όμως συμπεριφορικού ή γνωστικού τύπου, βοηθούν ουσιαστικά τα αυτιστικά παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες αυτο-εξυπηρέτησης, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας στο φουγιέ του πολιτιστικού Κέντρου θα υπάρχει δράση ενημέρωσης για την δωρεά ου μυελού των οστών.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Πώς να εφαρμόζετε το eyeliner εάν έχετε στρογγυλά μάτια

xristiana

Γιατί γίνεται επώδυνο το σεξ μετά την εμμηνόπαυση

xristiana

«Προσωπικός Βοηθός»: Παράταση Στην Υποβολή Αιτήσεων Από ΑμεΑ

xristiana