ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Τα καλύτερα σπιτικά scrubs

23/5/2022

Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα καλύτερα σπιτικά scrubs που έχουμε δοκιμάσει.

Δείτε εδώ τα σωστά βήματα απολέπισης και διαλέξτε την αγαπημένη σας συνταγή από τις παρακάτω. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν.

Για το πρόσωπο

Εύκολο scrub με 2 υλικά

Συστατικά

1 κουταλιά γλυκού τζελ ή σαπούνι καθαρισμού προσώπου

2 κουταλιές γλυκού λευκή ζάχαρη, χτυπημένη στο μπλέντερ

Οδηγίες

Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και το σαπούνι μας και ξεπλένουμε με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα, τρίβοντας απαλά το δέρμα. Βάζουμε στην παλάμη τα υλικά της συνταγής  και τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα πλαινά της μύτης, στις λεπτές γραμμές και στα ξηρά σημεία. Βρέχουμε μια μικρή πετσέτα και αφαιρούμε το scrub. Τέλος, ξεπλένουμε το πρόσωπο με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι και στεγνώνουμε με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα.

Απολεπιστικό με χαλαρωτικές ιδιότητες

Συστατικά

1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας μέλι

5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

½ κουταλιές σούπας έλαιο βιταμίνης Ε

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, και απλώνουμε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό.  Κάνουμε μασάζ χωρίς να τρίβουμε, για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, και αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Μετράμε ένα λεπτό για κάθε περιοχή του προσώπου, ξεκινώντας από το μέτωπο, έπειτα πάμε σε μύτη και πηγούνι, μετά στα ζυγωματικά και τέλος καταλήγουμε στον λαιμό.

Tip: Το σκραμπ που περίσσεψε το χρησιμοποιήσαμε στα χέρια επιμένοντας στα πετσάκια.  Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια έγιναν βελούδινα και τα πετσάκια μαλάκωσαν εντελώς. Εκπληκτική συνταγή που κάνει το δέρμα να μοσχομυρίζει και διώχνει το στρες.

Τip 2: Αντί για ελαιόλαδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας

Scrub με συσφικτικές ιδιότητες

Συστατικά

1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα

½ κουταλιά μέλι

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβάνι

Οδηγίες

Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με τη σόδα μέχρι να ενωθούν και να γίνουν αλοιφή. Έπειτα προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια.

Eφαρμογή

Βρέχουμε με ζεστό νερό μια πετσέτα και την απλώνουμε στο πρόσωπο για ένα λεπτό. Έτσι θα ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, απλώνουμε το scrub στο πρόσωπο και κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις για 3-5 λεπτά προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο δέρμα για να κάνουν τα μαγικά τους. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Η συνταγή χαρίζει θεαματική τόνωση και σύσφιξη.

Σώμα

Πίλινγκ με αλάτι, αμυγδαλέλαιο, λεβάντα

Συστατικά

1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι

1 κούπα αμυγδαλέλαιο

1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα

10 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια κάνουμε έντονο μασάζ σε όλο το σώμα για πέντε λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό χωρίς σαπούνι και αφρόλουτρο. Η συνταγή οξυγονώνει το δέρμα σε βάθος και δημιουργεί έντονη και άμεση σύσφιξη στο δέρμα. Προσοχή: Αποφεύγουμε τα σημεία με ευρυαγγείες

Scrub με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

1/2 κούπα φύλλα πράσινου τσαγιού μουλιασμένα σε χλιαρό νερό

2 κούπες λευκή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο μπλέντερ

Οδηγίες

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό και βρεγμένο δέρμα. Ξεκινάμε το μασάζ από κάτω προς τα πάνω, φορώντας γάντια απολέπισης. Επιμένουμε στα σημεία που έχουν σπιθουράκια και στις τραχιές περιοχές. Αφού τελειώσουμε, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και απλώνουμε ενυδατική.

Το πράσινο τσάι έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, γι’ αυτό και είναι διαδεδομένο στις θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Το τζίντζερ καταπολεμά τα σπυράκια και ξεμπλοκάρει τους πόρους.

Scrub πριν από το πεντικιούρ

Συστατικά

3 κουτ. σούπας χλιαρό μέλι

2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη

1 αβγό

Οδηγίες

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε το μείγμα στα πόδια. Τρίβουμε ξεκινώντας από το κου ντε πιέ κι επιμένουμε στις τραχιές περιοχές. Τέλος, ξεπλένουμε με ζεστό νερό, σκουπίζουμε και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

Τip: Πριν απλώσουμε το μείγμα, έχουμε μουλιάσει τα πόδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Έτσι η απολέπιση θα γίνει πιο εύκολη.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία, Στο Αίθριο Της Λότζια

xristiana

Followgreen Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Παίξε και κέρδισε Δώρα – Το πλαστικό ταξιδεύει σε θάλασσες και ακτές

xristiana

Την Κυριακή (28/5) Στη Λιβαδειά Ο Δεύτερος Αγώνας Δρόμου “Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι”

xristiana