ΚεντρικήΠεριβάλλον

Δείτε τα δελφίνια την ώρα που κάνουν… σπα (βίντεο)

21/5/2022

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «iScience» παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μια πολυετούς έρευνας που πραγματοποίησαν στον κόσμο των δελφινιών. Το 2009 υπήρξαν αναφορές για μια περίεργη συμπεριφορά και συνήθεια που είχαν δελφίνια που ζουν στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι ερευνητές έσπευσαν στην περιοχή και έκαναν όλα αυτά τα χρόνια μελέτες και παρατηρήσεις.

Διαπίστωσαν ότι αγέλες δελφινιών πηγαίνουν σε περιοχές που στον πυθμένα βρίσκονται κοράλλια και θαλάσσιοι σπόγγοι και δημιουργούν μια σειρά το ένα πίσω από το άλλο. Κάθε δελφίνι πηγαίνει στα κοράλλια και τους σπόγγους και τρίβεται πάνω τους, ακολουθεί το επόμενο κοκ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δελφίνια δεν πήγαιναν σε οποιοδήποτε κοράλλι για να τριφτούν αλλά επέλεγαν συγκεκριμένα είδη κοραλλιών.

Πραγματοποίησαν αναλύσεις στα κοράλλια που επέλεγαν τα δελφίνια και διαπίστωσαν ότι τα κοράλλια αυτά διαθέτουν μια βλέννα η οποία βοηθά στη σωστή ρύθμιση του μικροβιώματος του δέρματος των δελφινιών γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων.

Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν επίσης από την όλη διαδικασία σε αυτή τη διαδικασία αυτοθεραπείας με τα δελφίνια να στέκονται υπομονετικά στην… ουρά και να περιμένουν την σειρά τους για τριφτούν στα κοράλλια και τους σπόγγους

Μάλιστα τα δελφίνια επιλέγουν να κάνουν αυτή την ευχάριστη όσο και πολύτιμη για την υγεία τους ενέργεια είτε λίγο πριν κοιμηθούν είτε μόλις ξυπνήσουν θυμίζοντας την συνήθεια πολλών ανθρώπων που κάνουν ένα ντους είτε πριν πέσουν για ύπνο είτε μόλις ξυπνήσουν.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το “contouring”φίλτρο του ΤikTok είναι ΣΟΚ! Θα το δοκιμάσεις;

xristiana

Η δηλητηρίαση με μελατονίνη αυξάνεται στα παιδιά – Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

xristiana

5 knit trends που θα λατρέψετε τον χειμώνα

xristiana