ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Έλληνες και Ουκρανοί θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα κατά του πολέμου στον Λευκό Πύργο

8/3/2022

Μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία σκοπεύουν να δώσουν με έναν διαφορετικό τρόπο πολίτες της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, σήμερα το απόγευμα στις 17:00, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα, ομόκεντρους κύκλους ειρήνης και αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που οργανώνει η Πρωτοβουλία πολιτών Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

Δεκάδες ομόκεντροι κύκλοι, ενωμένα χέρια που θα συμβολίζουν ανθρώπινες αλυσίδες ειρήνης και αλληλεγγύης, θα σχηματίσουν αύριο, Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, γύρω από τον Λευκό Πύργο, πολίτες της Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία ενάντια στην εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και στηρίζεται, ήδη, από αρκετούς φορείς της πόλης.

Στον πρώτο κύκλο, θα ενώσουν τα χέρια οι Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη σχηματίζοντας την δική τους αλυσίδα… και στους επόμενους, γύρω από τον Λευκό Πύργο, ομόκεντρους κύκλους ειρήνης και αλληλεγγύης, θα δώσουν τα χέρια, αυτοδιοικητικοί, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, νεολαίοι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επιχειρηματίες από όλους τους χώρους.

Η Πρωτοβουλία, των 180 πολιτών της Θεσσαλονίκης σήμερα, διευρύνεται και ενισχύεται διαρκώς, με τη συμμετοχή νέων υπογραφών, με στόχο, όπως τονίζεται στη διακήρυξή τους, να αποτελέσει ένα από τα πολλά αντιπολεμικά ρυάκια που θα ενώνονται σε ένα μεγάλο ποτάμι ειρήνης και αλληλεγγύης, αντάξιο των ιστορικών φορτίων της πόλης.

Ήδη, η σημερινή εκδήλωση καθώς και οι επόμενες δράσεις, απασχόλησαν την ανοικτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε παρόντος και του προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντερ Σοσούνωφ και εθελοντών της Ουκρανικής κοινότητας, με εκπροσώπους φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπως της αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, συνδικάτων, πανεπιστημίων, πολιτισμού, νεολαίας, συζητήθηκαν ιδέες και δράσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κατάμεστη αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόξενος της Ουκρανίας Α. Σοσούνωφ, πολύ συγκινημένος από τον λόγο, τις δράσεις και τα αισθήματα των μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών, μίλησε για την επίθεση που δέχεται η χώρα του, ο Ουκρανικός λαός και οι αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης. «Νιώθουμε πιο δυνατοί μαζί σας», τόνισε, υπογραμμίζοντας τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια, για φιλοξενία αλλά, κυρίως, για το σταμάτημα της εισβολής και του πολέμου… για την ειρήνη!

Τις επόμενες ημέρες, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει νέα, διευρυμένη,  συνάντηση με τους φορείς της πόλης για συνέργειες και δράσεις, αντιπολεμικές και αλληλεγγύης.

Η έκκληση  της Πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε με την συνυπογραφή από  60 συμπολίτες και  ήδη φθάνει τους 180, ενισχύεται διαρκώς.

Η επιτροπή είναι ανοικτή για  συνυπογραφή, σε όποιον το επιθυμεί, δηλώνοντας την πρόθεση συμμετοχής του, στο e mail της Πρωτοβουλίας :  oxistonpolemo@gmail.com  και στο https://gr.petitions.net/357751

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση: «Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιών»

xristiana

Η Μαρίνα Φλοίσβου Γιορτάζει Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022

xristiana

Πονόλαιμος: Τα συμπτώματα που επιβάλλουν να σας δει γιατρός (εικόνες)

xristiana