ΚεντρικήΥγεία

Πλεύρης: Προς νέα χαλάρωση των περιορισμών στους εμβολιασμένους

21/2/2022

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω άρση των περιοριστικών για τους εμβολιασμένους, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του εκτιμούν πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη το επόμενο διάστημα:

“Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο εξάμηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση, πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά”, είπε.

Τόνισε, ωστόσο, πως “δεν υπάρχει εφησυχασμός, επειδή ο κορωνοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας “η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα”.

Έκανε σαφές πως μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους:”Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Υγειονομικοί

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, επισήμανε πως “δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από την 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί”.

Όπως ανέφερε “ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός, οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου”, είπε.

Έσπευσε να σημειώσει, πάντως, πως άσχετα από την πανδημία, η εισήγησή του είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Διονύσου: Εκδήλωση Με Θέμα “Ψυχική Υγεία Και Γονεϊκότητα”

xristiana

Λειτουργική ρινοπλαστική | Διόρθωση προβλημάτων αναπνοής και αισθητική παρέμβαση με μία επέμβαση

xristiana

Heart & Mind GYM teens: Προπονώ Καρδιά & Νου

xristiana