ΚεντρικήΜαγειρική

Καροτόσουπα βελουτέ με κόλιανδρο

6/2/2022

Υλικά

  • 500 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κ. σ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κ. σ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 μέτρια πατάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Για τα κρουτόν: λίγο ψωμί, ελαιόλαδο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να κάνετε τα κρουτόν: θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόψτε το ψωμί σε μικρές μπουκιές και γαρνίρετε με ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Απλώστε σε ένα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 10- 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με μια μεγάλη πρέζα αλάτι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε τα καρότα και τις πατάτες.

Βήμα 3
Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή αδειάστε σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα. Ανακατέψτε με το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 4
Σερβίρετε με τα κρουτόν και πασπαλίστε με επιπλέον κόλιανδρο, προαιρετικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Future Female Innovators 2022 από την Deloitte

xristiana

Πανσέληνος Αυγούστου: Εντυπωσιακές εικόνες από το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου με φόντο την Ακρόπολη και τον ναό του Ποσειδώνα

xristiana

Το 3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου στη Φάρμα Καραΐσκου

xristiana