ΚεντρικήΥγεία

Αποξηραμένα φρούτα: Ποιες βιταμίνες θα πάρετε από τα 6 πιο δημοφιλή (εικόνες)

7/2/2022 

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τις επεξεργασμένες τροφές με ζάχαρη με κάτι πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό, ταυτόχρονα όμως νόστιμο, η λύση βρίσκεται στα αποξηραμένα φρούτα.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και καροτενοειδή.

Παράλληλα, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή τους να μην προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Δείτε ποιους αποξηραμένους καρπούς μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς τύψεις κάθε φορά που έχετε λιγούρα:

photo
Σταφίδες: Μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ δεν έχουν καθόλου λιπαρά.
photo
Βερίκοκο: Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη Α, C και σίδηρο.
photo
Σύκο: Μπορεί όλα τα υπόλοιπα φρούτα να χάνουν μέρος της διατροφικής τους αξίας όταν αποξηραίνονται, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα σύκα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.
photo
Δαμάσκηνο: Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ είναι σημαντική πηγή βιταμινών.
photo
Κεράσι: Αποτελεί πηγή βιταμίνης C, E ,Β, β-καροτένιου, σιδήρου και ασβεστίου, βοηθώντας στην καλή υγεία των οστών. Επίσης, είναι πλούσια σε μελατονίνη, που συμβάλλει στη λειτουργία του βιολογικού μας ρυθμού.
photo
Παπάγια: Είναι πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, βοηθά στην πέψη και την αφομοίωση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών, ενώ καταπολεμά τον διαβήτη.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Tips νυφικού μακιγιάζ και must have καλλυντικά για να πετύχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα… χωρίς γυαλάδες!

xristiana

Τοκετός: Αυτά που δεν σας έχει πει κανείς για πριν και μετά τη γέννα

xristiana

3 θαυματουργά skincare συστατικά που σας κάνουν να φαίνεστε νεότερη

xristiana