ΚεντρικήΥγεία

Ποδηλασία ή κολύμβηση: Ποια μορφή άσκησης είναι καλύτερη

10/2/2022

Τόσο η κολύμβηση όσο και η ποδηλασία είναι εξαιρετικές δραστηριότητες.

Τόσο η ποδηλασία όσο και η κολύμβηση είναι δύο δημοφιλή αθλήματα και μορφές άσκησης, που προσφέρουν μια εξαιρετική προπόνηση cardio χωρίς να είναι πολύ σκληρές στις αρθρώσεις, καθιστώντας τες καλές επιλογές για άτομα με πόνο στις αρθρώσεις ή κάποιους τραυματισμούς. Αλλά ποια από τις δύο μορφές άσκησης είναι καλύτερη για εσάς; Τελικά, η απάντηση θα εξαρτηθεί από τους στόχους φυσικής κατάστασης που έχετε θέσει και τις προτιμήσεις άσκησης που σας ικανοποιούν.

Κολύμβηση

Κολύμπι: Τα οφέλη του για την υγεία

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από το κολύμπι, σύμφωνα με το Healthline. Αυτή η άσκηση δουλεύει ολόκληρο το σώμα, για να χτίσει δύναμη και να τονώσει τους μυς. Είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση που ενισχύει σημαντικά την καρδιά και τους πνεύμονες με την πάροδο του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, το CDC διαπίστωσε ότι οι κολυμβητές έχουν περίπου το μισό κίνδυνο θανάτου ως ανενεργά άτομα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com. Επειδή το νερό προσφέρει απορρόφηση κραδασμών, η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση, επίσης, για άτομα που δεν μπορούν να εκτελέσουν δραστηριότητες υψηλής πρόσκρουσης. Το κύριο μειονέκτημα της κολύμβησης είναι ότι χρειάζεστε διαθέσιμο όγκο νερού. Αν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα ή ιδιωτική πισίνα, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε για μια συνδρομή σε κάποιο κολυμβητήριο.

Κολύμβηση

Τόσο η κολύμβηση όσο και η ποδηλασία είναι εξαιρετικές δραστηριότητες

Σαφώς, το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση για να προσθέσετε στη ρουτίνα σας. Αλλά το ποδήλατο προσφέρει, επίσης, πολλά οφέλη. Το ποδήλατο είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης που δουλεύει την καρδιά και τους πνεύμονές σας. Σύμφωνα με το Medical News Today, η τακτική ποδηλασία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας και να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία. Η ποδηλασία λειτουργεί κυρίως στο κάτω μέρος του σώματός σας, επομένως είναι εξαιρετική για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη δύναμη των ποδιών τους. Ενώ η ποδηλασία δεν προσφέρει μια προπόνηση για όλο το σώμα όπως η κολύμβηση, είναι, ωστόσο, πολύ πιο βολική. Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ποδήλατο, μπορείτε να κάνετε ποδηλασία σχεδόν οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε γυμναστήριο ή κέντρο αναψυχής για να κάνετε την προπόνησή σας.

Ποδηλασία

Ποια είναι λοιπόν η τελική ετυμηγορία; Και οι δύο ασκήσεις είναι υπέροχες και η μία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από την άλλη. Ενώ η ποδηλασία είναι πιο βολική, δεν προσφέρει την ίδια προπόνηση για όλο το σώμα με το κολύμπι. Ωστόσο, κάποιος που ζει σε μια πολυσύχναστη πόλη μπορεί να βρει το κολύμπι στο τοπικό κολυμβητήριο πιο ασφαλές από το να κάνει ποδήλατο έξω στους δρόμους. Επιλέξτε, λοιπόν, την άσκηση που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και να είστε σίγουροι ότι όποια κι αν είναι η επιλογή σας θα αποκομίσετε πολλά οφέλη.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πώς θα φτιάξεις ένα καθαριστικό προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

xristiana

Γιατί πρέπει να προσθέτετε μια κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν (video)

xristiana

Στο Σύννεφο 9 με τη νέα Trend Edition της essence fluffy dreams!

xristiana