ΚεντρικήΟμορφιά

Δείτε πως θα παραμείνει το κραγιόν σας για ώρες στη θέση του!

7/5/2022

Τα ματ κραγιόν αργά αλλά σταθερά μένουν στην άκρη μέχρι το επόμενο φθινόπωρο και αυτό ναι μεν είναι καλό, γιατί η υφή δεν ταιριάζει στην ανοιξιάτικη διάθεση αλλά παράλληλα οι υπόλοιπες υφές  δεν παραμένουν σταθερές στα χείλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ειδικοί επιμένουν βέβαια ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι το ενυδατικό ή απαλό κραγιόν της άνοιξης να μένει σταθερό. Αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που σας προτείνουν.

Το tip που όλες ξέρατε μέχρι τώρα ήταν η εφαρμογή φον ντε τεν στα χείλη, το οποίο λειτουργεί ως βάση. Πρόκειται για ένα τρικ όμως που μειώνει την ένταση του χρώματος.

Οι make up artists διαφωνούν με τη χρήση του φον ντε τεν αφού εκ πείρας γνωρίζουν ότι ξηραίνει τα χείλη με αποτέλεσμα το κραγιόν να μην έχει βελούδινο φινίρισμα και τέλεια όψη.

Το καλύτερο είναι να απλώσετε ένα primer χειλιών. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές από εδώ για τη σημασία του primer τόσο της επιδερμίδας όσο και σημείων του προσώπου όπως είναι τα μάτια και τα χείλη.

Είναι ένα νέο προϊόν που έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στο νεσεσέρ αφού είναι εκείνο που χαρίζει έξτρα διάρκεια και ενυδάτωση.

Το lip balm επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως βάση. Αρκεί να είναι άχρωμο. 

Το trick με το μολύβι χειλιών είναι παλιό και κλασικό. Κάνετε περίγραμμα ακολουθώντας τη φυσική γραμμή και στη συνέχεια γεμίστε τα χείλη με το μολύβι.

Σ’ αυτή την περίπτωση το lip balm λειτουργεί και σαν base coat και σαν top coat. Το απλώνετε δηλαδή πριν απλώσετε το μολύβι αλλά και μετά.

Είναι απαραίτητο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ξεχνάτε αφού το μολύβι λειτουργεί  όπως και το ματ κραγιόν. Στεγνώνει τα χείλη και κάποιες φορές προκαλεί ξεφλούδισμα.

Extra Tip: Μην ξεχνάτε το scrub χειλιών. Συνεχίζετε να κάνετε peeling μία φορά την εβδομάδα και την άνοιξη. 

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ιός Δυτικού Νείλου: 58 κρούσματα, 8 θάνατοι

xristiana

Χριστουγεννιάτικα καλάθια στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος

xristiana

Επιμορφωτική Διημερίδα για τις “Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή”

xristiana