ΚεντρικήΥγεία

Θ. Πλεύρης: Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να βρίσκεται στο ΕΣΥ

4/2/2022

«Δεν είναι στην σκέψη μας μια επέκταση της αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «Για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η Κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή, ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να βρίσκεται στο ΕΣΥ».

Προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ

Όσον αφορά τους συμβασιούχους επικουρικούς υγειονομικούς που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ,  ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «για τους 12.000 επικουρικούς, που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μαρτίου, θα κάνουμε ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μέχρι περίπου το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μοριοδότηση τους, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει και παράλληλα βγαίνει προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ».

Προσέθεσε ακόμη πως «Οι παραγγελίες που κάνουμε και σε φάρμακα και σε εμβόλια είναι για το σύνολο του 2022. Η πρόβλεψη της ΕΕ είναι πως και σε αποκλιμάκωση να μπούμε σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους σκληρούς δείκτες, θα πρέπει να υπάρχει μια παρακολούθηση και της κατάστασης το φθινόπωρο. Επομένως, αν υπάρξει παράταση στην αναστολή θα είναι για μεγάλο διάστημα, πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους, για αυτό θα είναι μέχρι τότε και η επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών υγειονομικών».

Έχουμε για πρώτη φορά τα χάπια της Merck

Σχετικά με τα αντιικά χάπια ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη παρτίδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, έχουμε για πρώτη φορά τα χάπια της Merck και πλέον έχουμε την παράδοση κατ’ οίκον των χαπιών που εγκρίνονται από τους γιατρούς και την Επιτροπή. Προς τα τέλη του μήνα ή στις αρχές Μαρτίου θα έχουμε τις πρώτες παρτίδες και των χαπιών της Pfizer και θα υπάρχει επάρκεια χαπιών».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαβήτης: Ο έξυπνος τρόπος διατροφής που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

xristiana

Φωτιά στη Νέα Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας

xristiana

Elevate Fashion Show | REMVI

xristiana