ΚεντρικήΥγεία

#workingfrombed: Τι πρέπει να προσέχετε εάν δουλεύετε στο κρεβάτι σας

16/1/2022

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, μια έρευνα, από το Uswitch.com, διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο των οικιακών εργαζομένων είχαν εργαστεί από το κρεβάτι. Δέκα μήνες μετά το lockdown, οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε πιο πολύ από ποτέ. 

«Διαπιστώσαμε ότι έως και το 40% των ατόμων που έχουν εργαστεί από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown έχουν εργαστεί από το κρεβάτι τους κάποια στιγμή», λέει η Catherine Quinn, πρόεδρος της Βρετανικής Χειροπρακτικής Ένωσης.

Ωστόσο επειδή το κρεβάτι δεν δημιουργήθηκε για εργασία αλλά για ξεκούραση και ύπνο και τώρα πάμε να φέρουμε λιγάκι τα πάνω-κάτω, το όλο εγχείρημα οφείλει να έχει κανόνες. 

Μικρούς χρυσούς κανόνες που θα θέσουν τα κατάλληλα όρια, ώστε να αποκομίσουμε τα θετικά της αλλαγής αυτής, χωρίς κακά συνεπακόλουθα.

1. Σκέψου να αγοράσεις ένα τραπέζι δίσκο ή βάση φορητού υπολογιστή

Μπορεί να αλλάξει την επαγγελματική σου ζωή. «Είναι σημαντικό να κρατάς τον φορητό υπολογιστή σου μπροστά σου στο ύψος των ματιών για να αποφύγεις τυχόν πίεση στο λαιμό», λέει η Quinn. «Υπάρχουν μερικές αρκετά φθηνές βάσεις φορητών υπολογιστών που μπορείς να αγοράσετε για χρήση στο σπίτι, οι οποίες θα βοηθήσουν στην παροχή υποστήριξης όταν εργάζεσαι σε αυτήν τη θέση».

2. Μην χρησιμοποιείς το τραπεζάκι-δίσκο για να βάζεις επίσης φαγητά και ροφήματα

Αν θέλεις να φας παράλληλα με τη δουλειά σου ή να πιείς κάτι μην χρησιμοποιείς για στήριγμα το τραπέζι-δίσκο που έχεις επάνω τον υπολογιστή σου. Προτίμησε να τα ακουμπήσεις στο κομοδίνο σου. Και περισσότερη άνεση κινήσεων θα έχεις και θα γλιτώσεις από τυχόν ζημιές.

3. Αγόρασε καινούργια μαξιλάρια

Μπορείς να αγοράσεις εργονομικά μαξιλάρια και υποστηρίγματα πλάτης που μπορεί να λειτουργούν για εσένα. Μερικά σταθερά μαξιλάρια, ακόμη και αυτά που έχεις στον καναπέ σου, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Τα κρεβάτια δεν έχουν την ίδια υποστήριξη με μια καρέκλα γραφείου. Βεβαιώσου λοιπόν πως το κάτω μέρος της πλάτης σου υποστηρίζεται πλήρως με τη χρήση μαξιλαριών και κάθισε έτσι ώστε να είσαι κόντρα στο προσκέφαλο του κρεβατιού.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το ΚΔΑΠ ΜεΑ “Η Αρμονία” Ετοίμασε 3ημερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar

xristiana

Luis Borda & Γεωργία Βεληβασάκη «Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί – Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Buenos Aires»

xristiana

«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» στο Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

xristiana