ΚεντρικήΥγεία

Γιόγκα: Η απροσδόκητη επίδραση της γιόγκα στην υγεία σας

16/1/2022

Ποια τα κρυφά οφέλη της.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα οφέλη που έρχονται μαζί με την πρακτική της γιόγκα. Η τακτική εξάσκηση μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία και την ισορροπία σας, ενώ και τα δύο είναι απαραίτητα για την καλή σωματική υγεία. Το να γίνετε πιο ευέλικτες μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ευθυγραμμιστεί καλύτερα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της στάσης του σώματός σας.

Η γιόγκα βοηθά, επίσης, στο χτίσιμο γερών οστών. Επιπλέον, οι ισομετρικές κινήσεις σε πολλές στάσεις εμπλέκουν τους μύες χωρίς να τους επιμηκύνουν, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών. Η μέθοδος της προσοχής στην αναπνοή σας μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας, ενώ υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που θα μπορούσαν ακόμη και να κάνουν τους μύες σας πιο δυνατούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com.

Τμήμα γιόγκας

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα οφέλη σωματικά. Επειδή κάνοντας γιόγκα εστιάζετε στο σχήμα και την αναπνοή, μπορεί να δείτε ακόμη και κάποια ψυχικά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με το Healthline. Αυτό το είδος προσοχής στο σώμα σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την εξάντληση, την ώρα που η συχνή εξάσκηση μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του στρες και του άγχους και αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα μακροπρόθεσμα.

Τα κρυφά οφέλη της γιόγκα

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας φαίνονται αρκετά, η γιόγκα έχει ακόμη ένα όφελος που είναι εξίσου υπέροχο με όλα τα υπόλοιπα, και αυτό είναι ένα βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Είτε ανησυχείτε για τη γρίπη, την Covid-19 ή το κοινό κρυολόγημα, φαίνεται να υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η γιόγκα μπορεί τουλάχιστον να βοηθήσει το σώμα σας να προετοιμαστεί για την καταπολέμησή τους.

Γυναίκα ηρεμεί με γιόγκα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMC Complementary and Alternative Medicine έδειξε ότι ορισμένοι δείκτες φλεγμονής μειώθηκαν αφού οι συμμετέχοντες έκαναν γιόγκικη αναπνοή σε μια τάξη 20 λεπτών. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Yoga έδειξε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε ένα μάθημα γιόγκα εμφάνισαν λιγότερα σημάδια ψυχολογικού και φυσιολογικού στρες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το άγχος μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου.

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει γιόγκα, λοιπόν, δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσετε. Θεωρείται, μάλιστα, ασφαλής επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους όταν, φυσικά, ασκείται υπό την καθοδήγηση ενός ειδικευμένου εκπαιδευτή.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Παράλυτος ασθενής κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω συσκευής εμφυτευμένης στον εγκέφαλό του

xristiana

Ζώδια σήμερα (25/03): Πανσέληνος/Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ζυγού/Κριού – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Liquid Gold Skin – Το νέο trend για λαμπερή σταρένια επιδερμίδα

xristiana