ΚεντρικήΥγεία

Ποια είδη τσαγιού επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

2/1/2022

  • Επιτρέπεται το τσάι στην εγκυμοσύνη;
  • Ποια είδη τσαγιού να προτιμήσετε και ποια να αποφύγετε;

Επιτρέπεται το τσάι στην εγκυμοσύνη;

Το τσάι προσφέρει ενυδάτωση, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην εγκυμοσύνη επιτρέπεται, υπό κάποιες όμως προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μαύρο, το πράσινο και το κανονικό τσάι περιέχουν καφεΐνη, συνεπώς δεν πρέπει να το παρακάνετε. Οι ειδικοί συνιστούν οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη να μην καταναλώνουν περισσότερο από 200 mg καφεΐνης την ημέρα, είναι συνεπώς σημαντικό να γνωρίζετε ότι ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι περιέχει 50 mg καφεΐνης και το πράσινο περίπου 25 mg.

Τα τσάι με διάφορα βότανα, αν και ωφέλιμα για την υγεία της εγκύου χρειάζονται προσοχή. Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το βότανο που περιέχει δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη και την υγεία του εμβρύου, καλό λοιπόν είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το μαύρο τσάι είναι μία καλή επιλογή για να αντικαταστήσετε τον πρωινό σας καφέ, ενώ κάποια τσάι με βότανα και άνθη όπως το γιασεμί έχουν μία ελαφριά γλυκιά γεύση και μπορείτε να τα απολαύσετε, αποφεύγοντας παράλληλα να καταναλώσετε ζάχαρη.

tsai egkymosyni

Είδη τσαγιού: Ποια να προτιμήσετε και ποια να αποφύγετε

Τσάι με τζίντζερ: Το τζίντζερ συχνά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πρωινών ναυτιών στην εγκυμοσύνη και σύμφωνα με έρευνες το τσάι με τζίντζερ είναι ασφαλές και εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο κάποιες άλλες έρευνες δείχνουν ότι ενδέχεται να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές και αιμορραγία την περίοδο της εγκυμοσύνης, για αυτό καλό είναι να συμβουλευτείτε και τον γιαιτρό σας.

Τσάι με μέντα: Το τσάι με μέντα μπορεί να σας χαλαρώσει, ωστόσο ενδέχεται να επιδεινώσει τις πρωινές ναυτίες ή ακόμα και καούρες που μπορεί να έχετε.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από ότι ο καφές και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο. Επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ωστόσο αποφύγετε να πίνετε πάνω από τρία φλιτζάνια την ημέρα. Τέλος, το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες φαίνεται να εμποδίζουν τα κύτταρα να απορροφήσουν πλήρως το φολικό οξύ, ένα συστατικό το οποίο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Μαύρο ή κανονικό τσάι: Όπως και το πράσινο, και το μαύρο και το κανονικό τσάι θεωρούνται ασφαλή για την έγκυο. Απλώς είναι σημαντικό να θυμάστε να μην το παρακάνετε. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι το παγωμένο τσάι που είναι τόσο απολαυστικό και δροσιστικό το καλοκαίρι, φτιάχνεται κατά βάση από μαύρο τσάι.

Αποφύγετε το τσάι από βότανα, όπως χαμομήλι, λεμονόχορτο, γλυκάνισο, σύμφυτο, γατόχορτο ή νεπέτα, ιβίσκο, σμέουρο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σάσσαφρο, τσουκνίδα, αγριαψιθιά.

Με πληροφορίες από το babycenter.com

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Με Θέμα: “Η Κατάσταση Της Σχολικής Στέγης”

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 15/4

xristiana

Προσωπικός Βοηθός Για ΑμεΑ: Ανοιχτή Πρόσκληση Για Ψυχολόγους Στις Επιτροπές Αξιολόγησης

xristiana