ΚεντρικήΥγεία

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για το σάκχαρο – Δείτε ποιο είναι – Προσοχή για τους διαβητικούς!

17/1/2022

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ε΄να συμπλήρωμα διατροφής που απευθύνεται σε άτομα με ανεβασμένες τιμές σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση του εν λόγω συμπληρώματος διατροφής αποφασίστηκε διότι «δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή».

Πρόκειται για το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν/συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη.

Το συμπλήρωμα διατροφής «DIASTINE», το οποίο ανακαλεί ο ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και των διαβητικών ειδικότερα, διότι οι ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, παραπλανώντας των καταναλωτή!

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο  προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού «Όταν το παζλ συμπληρώνεται…»

xristiana

Πλέξε με κορδέλες τα μαλλιά σου για ένα super chic και girly hairstyle!

xristiana

Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία και στους γονείς τους στο Ινστιτούτο Goethe

xristiana