ΚεντρικήΥγεία

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Δυτική Αχαΐα

22/1/2022

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί δωρεάν ιατρικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, από τις 24 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Για την υλοποίηση των εξετάσεων θα διατεθεί η κινητή ιατρική και ακουολογική μονάδα του οργανισμού, την οποία θα στελεχώσει εξειδικευμένο προσωπικό. Στη δράση θα συμμετάσχουν και εθελοντές παιδίατροι και ΩΡΛ, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Ο οργανισμός πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Δυτικής Αχαΐας, στην Κάτω Αχαΐα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2693 0 25481 – Δήμος Δυτικής Αχαΐας (Καθημερινές 09:00 -12:00).

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πινέλα μακιγιάζ: Αυτός είναι ο πιο έξυπνος και οικονομικός τρόπος να τα καθαρίσεις

xristiana

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις Για Δωρεάν Διαδικτυακά Εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής Τον Μάιο

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana