ΚεντρικήΜαγειρική

Βελουτέ σούπα με κάστανα και σελινόριζα για τις κρύες ημέρες

25/1/2022

Υλικά για 4 άτομα:

400 γραμμ. σελινόριζα

300 γραμμ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml κρέμα βρόμης

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζετε τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.

Στη συνέχεια ρίχνετε και τα κάστανα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για ακόμα 5΄. Ελέγχετε μήπως χρειαστεί λίγο νερό επιπλέον.

Σουρώνετε το φαγητό κρατώντας 8 κ.σ. από το ζωμό. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ, προσθέτετε την κρέμα βρόμης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά έως ότου αποκτήσει η σούπα βελουτέ υφή.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

“Ο Καραγκιόζης και ο Καπετάν Κίσσας” έρχονται στο ΠΠΙΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας

xristiana

“Μετ’ εμποδίων η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων πολιτών” λένε γιατροί και φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

xristiana

Πρόσκληση – 1ο Φόρουμ Συλ. Συνδ. Down Ελλάδος

xristiana