ΚεντρικήΥγεία

Αναψυκτικά: Γιατί πρέπει να τα αποφεύγετε πριν τον ύπνο

24/1/2022

Τι να προτιμήσετε στη θέση τους.

Η απόλαυση ενός ποτού πριν τον ύπνο είναι μια απλή και ταυτόχρονα «ιερή» διαδικασία για πολλούς ανθρώπους. Ενώ, όμως, ορισμένα ποτά μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας, άλλα μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα, ανάμεσα στα οποία και τα αναψυκτικά.

Αποτελεί καλή ιδέα, λοιπόν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Everyday Health, να περιορίσετε την πρόσληψη υγρών πριν τον ύπνο. «Θα ήταν ιδανικό να διατηρήσετε την πρωταρχική πρόσληψη υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας και να πίνετε τυπικά υγρά κατά τη διάρκεια του δείπνου», δήλωσε ο Alon Avidan, MD, καθηγητής νευρολογίας και διευθυντής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA).

Νεαρή κοπέλα πίνει ανθρακούχο ποτό με καλαμάκι

Αναψυκτικά: Γιατί πρέπει να τα αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Ειδικά τα αναψυκτικά θα πρέπει να αποφεύγονται πριν πάτε για ύπνο, καθώς πολλά είδη περιέχουν καφεΐνη, η οποία είναι ένα διεγερτικό που σας ξυπνά. Η καφεΐνη στα αναψυκτικά, καθώς και η ζάχαρη που υπάρχει συχνά, μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα εάν τα πίνετε πριν τον ύπνο. «Πιθανότατα θα περιόριζα το αναψυκτικό σε τρεις με τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο χωρίς καφεΐνη και οκτώ ώρες εάν έχει καφεΐνη», συμπλήρωσε ο Δρ. Avidan. Εάν, ωστόσο, λαχταράτε αναψυκτικό πριν τον ύπνο, δοκιμάστε να πιείτε λίγο απλό ανθρακούχο νερό.

Ανθρακούχα ποτά

Τι να πίνετε πριν τον ύπνο

Αν και θα πρέπει να λαμβάνετε το μεγαλύτερο μέρος της ενυδάτωσής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ορισμένα ροφήματα όταν καταναλωθούν το βράδυ μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με το Healthline, ο χυμός κερασιού είναι μια καλή επιλογή που μπορείτε να πίνετε πριν τον ύπνο. Τα κεράσια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι πρόδρομος της μελατονίνης, η οποία είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την υπνηλία. Το τσάι χαμομηλιού είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαροί πριν πάτε για ύπνο, ενώ το τσάι βαλεριάνας και το τσάι μέντας είναι δύο άλλες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα, ωστόσο, που πρέπει να πίνετε πριν τον ύπνο είναι το νερό. Πιείτε μικρές γουλιές πριν ετοιμαστείτε για ύπνο για να αποφύγετε να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας από γεμάτη κύστη. Το απλό νερό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποφύγετε τα αισθήματα αφυδάτωσης όταν ξυπνάτε το πρωί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

Ο σταθμός του μετρό στο Μοναστηράκι «πιλότος» προσβασιμότητας

xristiana

Ο καφές που παίρνετε στο χέρι μπορεί να περιέχει τρισεκατομμύρια μικροσωματίδια πλαστικού

xristiana