ΚεντρικήΟμορφιά

Αποτρίχωση με κερί: 7+1 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

26/5/2024

Η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι είναι μια εξαιρετική λύση για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο να επισκεφθείτε την αισθητικό σας ή απλώς νιώθετε άβολα σε… ξένα χέρια. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε θεραπεία ομορφιάς που εφαρμόζετε στο σπίτι, μπορεί να κάνετε μερικά λάθη, που θα σας στερήσουν την τέλεια αποτρίχωση.

Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε ένα προς ένα, για να τα αναγνωρίσετε και να μην τα ξανακάνετε.

#1

Δεν έχετε αρκετά μακριές τρίχες

Το ότι βλέπετε τις τρίχες στα πόδια σας, δε σημαίνει ότι έχουν φτάσει στο μήκος που μπορεί να τις πιάσει το κερί. Καλό είναι να περιμένετε μέχρι να μακρύνουν περισσότερο, για να γίνει πιο εύκολα η αποτρίχωση -περίπου 0,6 εκατοστά είναι το ιδανικό μήκος.

#2

Το κερί δεν είναι αρκετά ζεστό

Πολλά kits για αποτρίχωση με κερί στο σπίτι περιέχουν κερί που προορίζεται να ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων. Δυστυχώς, τα μικροκύματα δε θερμαίνουν πάντα το κερί ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να κρυώνει και να στερεοποιείται γρήγορα. Έτσι, δε θα απλωθεί σωστά ούτε θα αφαιρέσει καλά τις τρίχες.

Εάν πρόκειται να αποτριχώσετε μια μεγάλη περιοχή του σώματος, φροντίστε να ελέγχετε συχνά τη σύσταση του κεριού -θέλουμε να είναι καλά λιωμένο αλλά όχι υδαρές- και όταν κρυώνει βάζετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για όσο χρειάζεται μέχρι να ξαναλιώσει. Φυσικά, αν ζεσταθεί πολύ αφήστε το πρώτα να κρυώσει λίγο πριν το απλώσετε στην επιδερμίδα σας, για να αποφύγετε το έγκαυμα.

μακιγιάζ

#3Δεν τεντώνετε το δέρμα όταν αφαιρείτε την ταινία αποτρίχωσης

Όταν τραβάτε την ταινία αποτρίχωσης, το δέρμα πρέπει να είναι καλά τεντωμένο. Με το ένα χέρι κρατήστε την επιδερμίδα σας τεντωμένη και με το άλλο τραβήξτε γρήγορα την ταινία -εάν δεν τα καταφέρνετε, ζητήστε βοήθεια.

#4

Δεν προετοιμάζετε την επιδερμίδα σωστά

Πριν την αποτρίχωση με κερί, καθαρίστε την επιδερμίδα σας από ρύπους, λιπαρότητα και υπολείμματα μακιγιάζ (αν πρόκειται να βγάλετε το μουστάκι ή τα φρύδια) -διαφορετικά, το κερί δε θα κολλήσει καλά στις τρίχες και δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και νερό, κάντε αφρό και ξεπλύνετε πολύ καλά. Τώρα είστε έτοιμες να προχωρήσετε στην αποτρίχωση.

#5

Εφαρμόζετε πολύ κερί

Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του κεριού που εφαρμόζετε -μια λεπτή στρώση αρκεί-, καθώς υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν υπολείμματα κεριού πάνω στις τρίχες ακόμη και μετά την αφαίρεση της αποτριχωτικής ταινίας. Επίσης, αν βάλετε υπερβολικά πολύ κερί, θα πονέσετε περισσότερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να «σπάσουν» τρίχες πάνω ή κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

#6

Τραβάτε πολύ αργά την ταινία αποτρίχωσης

Τραβήξτε την ταινία αποτρίχωσης γρήγορα και αποφασιστικά, όχι αργά. Κάντε λίγη εξάσκηση σε κάποιο σημείο του σώματος μόνο με την ταινία χωρίς το κερί, για να διευκολυνθείτε -ή ζητήστε από κάποιον/α να σας βοηθήσει.

#7

Δεν κάνετε αποτρίχωση την κατάλληλη στιγμή

Όταν πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση με κερί, βεβαιωθείτε ότι έχετε σταματήσει τα ρετινοειδή ή τα χημικά απολεπιστικά για τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν την αποτρίχωση, καθώς η χρήση τους μπορεί να κάνει πιο ευαίσθητο το δέρμα. Θα πρέπει, επίσης, να αποφύγετε το botox ή τα fillers δυο εβδομάδες πριν την αποτρίχωση με κερί, για παράδειγμα στο μουστάκι ή τα φρύδια. Ιδανικά, μην προτιμήσετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί και στις δύσκολες μέρες του μήνα, γιατί ίσως πονέσετε περισσότερο -τα νεύρα του σώματος κατά την έμμηνο ρύση είναι πιο ευαίσθητα.

#8

Δε φροντίζετε σωστά το δέρμα μετά την αποτρίχωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον 24-48 ώρες μετά την αποτρίχωση με κερί για να κάνετε απολέπιση -η απολέπιση θα βοηθήσει στο να μη γυρίσουν προς τα μέσα οι τρίχες που θα βγουν μετά. Αποφύγετε, επίσης, την υπερβολική άσκηση, τον ατμό και το υδρομασάζ για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση με κερί.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Εκπαιδευτικά – Διαδικτυακά Εργαστήρια για παιδιά & εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη

xristiana

Νέα Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana

2η ATTICA GREEN EXPO: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Γιορτάζεται Με Την Έκθεση – Θεσμό

xristiana