ΚεντρικήΠεριβάλλον

Περιφέρεια Αττικής: 25.000 led για τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του οδικού δικτύου

5/1/2022

Ξεκινά άμεσα η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία, όπως αναφέρει, έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αττικής, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του φωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων λαμπτήρων νατρίου, με σύγχρονα φωτιστικά σώματα Led, μία παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, θα αντικατασταθούν 25.000 φωτιστικά σώματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με σώματα led τα οποία θα είναι πλήρως τηλεδιαχειριζόμενα, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει σε μία οθόνη αν το φωτιστικό λειτουργεί, καθώς και τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του, σε πραγματικό χρόνο, όπως είναι η κατανάλωση, η ένταση φωτισμού, η ομοιομορφία φωτισμού κλπ.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.200 φωτιστικά στην παραλιακή λεωφόρο τμηματικά στο Φλοίσβο, από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τη Γλυφάδα και από τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος μέχρι το Ασκληπιείο, καθώς και στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Πανόρμου μέχρι το  ύψος του Χαλανδρίου.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κάνει λόγο για «μία νέα καινοτόμα δράση με στόχο τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του δικτύου αρμοδιότητάς μας, με τρόπο σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. Με σύγχρονα εργαλεία, επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ των πολιτών. Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σ’ ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Αλλάζουμε την Αττική, βελτιώνουμε τις ζωές μας».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θέλετε το άρωμά σας να διαρκεί όλη μέρα; Να τι πρέπει να κάνετε!

xristiana

Ημερίδα «Πρόληψη αυτοκτονιών: Η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα, Διάγνωση, Παρέμβαση

xristiana

Κόψατε την καφεΐνη; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες (εικόνες)

xristiana