ΚεντρικήΟμορφιά

Όμορφα, δυνατά μαλλιά: Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε

5/1/2022

Τα 7 βασικά βήματα και συμβουλές για να έχουμε όμορφα, δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Τα περιποιημένα, όμορφα και γερά μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν πόντους στην εμφάνισή μας αλλά και στην αυτοπεποίθησή μας. Για να τα αποκτήσουμε, υιοθετούμε τους σωστούς κανόνες και παράλληλα καταργούμε κάποιες συνήθειες που άθελά μας βλάπτουν την υγεία και την εικόνα τους.

#1

Το σωστό λούσιμο

Όταν λουζόμαστε, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό με τα ακροδάχτυλα και όχι με τα νύχια. Έπειτα απλώνουμε το κοντίσιονερ στις τούφες των μαλλιών —όχι στις ρίζες— και ξεβγάζουμε με χλιαρό ή κρύο νερό. Αυτό θα σφραγίσει τα «λέπια» της τρίχας με αποτέλεσμα να κλειδώσει την υγρασία μέσα της και να πολλαπλασιάσει τη λάμψη της.

Extra tip: Καλό ξέβγαλμα

Τα υπολείμματα από το σαμπουάν και το κοντίσιονερ κάνουν τα μαλλιά θαμπά και άτονα. Ετσι βεβαιωνόμαστε ότι τα ξεβγάζουμε πολύ καλά μετά το κάθε λούσιμο.

#2

Προστασία από τη θερμότητα

Αν κάνουμε συχνά πιστολάκι ή σίδερο, χρειαζόμαστε προϊόντα που προφυλάσσουν τη δομή της τρίχας από την ξηρότητα και τη φθορά που προκαλούν αυτές οι συσκευές.

#3

Στυλ και Προστασία

Ποτέ δεν ισιώνουμε τα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα, γιατί αφυδατώνονται. Αφού εφαρμόσουμε τη σύνθεση προστασίας από τη θερμότητα, τα στεγνώνουμε ελαφρώς με το πιστολάκι για να φύγει το νερό και η υπερβολική υγρασία. Επειτα απλώνουμε τα προϊόντα ισιώματος και ξεκινάμε τη διαδικασία.

Extra tip: Για να αποφύγουμε τον στατικό ηλεκτρισμό, ολοκληρώνουμε το χτένισμα με ένα προϊόν φινιρίσματος και ένα ελαφρύ σπρέι κρατήματος.

#4

Για τις μπούκλες

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, απλώστε τους ένα προϊόν ειδικό για μπούκλες και τα αφήνουμε να στεγνώνουν μόνα τους. Έτσι δε χάνεται η υγρασία και δε χαλάει το σχήμα της μπούκλας. Ωστόσο τον χεμώνα, ή όταν βιαζόμαστε, χρησιμοποιούμε πιστολάκι με φυσούνα σε χαμηλή ταχύτητα.

#5

Για πλούσιο, ανάλαφρο όγκο

Για να δώσουμε εύκολα φόρμα και όγκο στα λεπτά, άτονα μαλλιά και να παρατείνουμε το χτένισμά μας, χρησιμοποιούμε το dry shampoo.

#6

Ξεκουραζόμαστε

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί άγχος και στρες, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία, κνησμό και προβλήματα στην υγεία του τριχωτού. Αρα  ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία των μαλλιών.

#7

Προσλαμβάνουμε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά

Η σωστή διατροφή και η κατανάλωση άφθονου νερού παίζουν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην υγεία και τη λάμψη των μαλλιών. Έτσι βάζουμε στο καθημερινό μενού μας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στον σχηματισμό της κερατίνης και ενδυναμώνουν το τριχωτό.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

1ο Eco – Doc Festival

xristiana

Power nap: Πώς λειτουργεί ο μεσημεριανός ύπνος για την υγεία

xristiana

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου επιστρέφει για 11η χρονιά

xristiana