ΚεντρικήΥγεία

Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας: Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

12/1/2022

Για μια ακόμα χρονιά, μετά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας.

Σε αυτό το γεγονός προστίθεται και ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων Covid-19.

Η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες λόγων των εορταστικών ημερών αλλά και του φόβου που έχει προκαλέσει η πανδημία, συνετέλεσαν στο να μείνουν άδεια τα ψυγεία των αιμοδοσιών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες από τις προσφερόμενες ποσότητες.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους. Έντονη είναι η ανησυχία πως το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα ενταθεί, αφού φέτος πολλοί αιμοδότες κινδυνεύουν να αποκλειστούν εξαιτίας της COVID-19, σε αυτή την περίπτωση, οι ελλείψεις θα είναι τραγικές και επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας απευθύνει έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων για να αιμοδοτήσουν. Επισημαίνουμε πως αυτές στεγάζονται σε αυτόνομα κτήρια με δική τους είσοδο και τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα με απόλυτη αυστηρότητα ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αιμοδοτών.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαλειμματική νηστεία: Πόσο αποτελεσματική είναι η δίαιτα με το ρολόι

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Σπιτικές κοτομπουκιές στο φούρνο

xristiana