ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει

27/7/2026

Ανεβαίνουν εκ νέου οι θερμοκρασίες από σήμερα, Δευτέρα, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν επίσης τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Σήμερα αναμένονται στα βόρεια παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα υπόλοιπα από δυτικές έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024

xristiana

ΧΑΡΙΖΩ ΓΕΛΙΟ, ΧΑΡΙΖΩ ΧΑΡΑ

xristiana

ΥΠΕΝ: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια

xristiana