News ΑΜΕΑΚεντρική

Χίλιες νέες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία στους ΟΤΑ

9/6/2026

Σε νέο πρόγραμμα πρόσληψης 1.000 επιπλέον ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας των ανέργων Ατόμων με Αναπηρία και την αντιμετώπιση των διακρίσεων στην αγορά εργασίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μάλιστα που το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού.

Για τον σκοπό αυτόν έχουν δημιουργηθεί συνολικά 3.000 θέσεις εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Με γνώμονα τη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας, στηρίζουμε επιμέρους κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες διείσδυσης στην αγορά εργασίας και δημιουργούμε 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας ενισχύοντας το πρόγραμμα απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας.

Η ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της πραγματικής ισότητας.

Related posts

Δήμος Αθηναίων: Έως 20/4 Οι Αιτήσεις Για Δωρεάν Χορήγηση Αναπηρικών Αμαξιδίων Σε Ανασφάλιστους

xristiana

Χριστούγεννα 2023 στο Παλαιό Φάληρο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 1/2

xristiana