14/10/2025
Άφθονα γευστικά εδέσματα με βάση το κάστανο, κρασί, χορός και τραγούδι περιμένουν τους επισκέπτες στην καθιερωμένη Γιορτή Κάστανου η οποία θα γίνει στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12.00, στο γήπεδο του χωριού.
Η Γιορτή την οποία διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών συμβολίζει το τέλος της συγκομιδής αυτού του νόστιμου καρπού.
Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν τη γευστική αξία του κάστανου, καθώς και τη σχέση του με την τοπική παράδοση και τη σύνδεσή του με τη φύση.
Στο πλαίσιο της 27ης Γιορτής Κάστανου, εκτός τα τοπικά φαγητά και γλυκά με κάστανο, τη μουσική και τους χορούς των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές περιπατητικές διαδρομές στα καστανοδάση της περιοχής.