ΚεντρικήΜαγειρική

Κις λορέν με κιμά

5/9/2025

Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. γάλα
  • 1/2 κ. γλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελβετικό τυρί τριμμένο
  • 1 φύλλο για τάρτες άψητο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Ανακατέψτε το αλάτι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και τη μαγιονέζα μαζί και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μείγμα κρέατος. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.
  4. Στρώστε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για τάρτες 23 εκατοστών με το φύλλο σφολιάτας και ρίξτε μέσα το μείγμα κιμά.
  5. Ψήστε την κις λορέν στους 190 βαθμούς για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει στο κέντρο.
  6. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε.
  7. Χορταστική επιλογή, ιδανικά αν συνοδευτεί και με πράσινη σαλάτα

 

Related posts

Τεστ στα μάτια εντοπίζει τον αυτισμό στα παιδιά

xristiana

Πρώτο παγκρήτιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορωδιών

xristiana

Το trick του make up artist της Dior για πιο ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα

xristiana