ΚεντρικήΜαγειρική

Ταχινόπιτα με πορτοκάλι

17/4/2025

Υλικά (10 κομμάτια)

  • 220 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 & ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.σ. σπόροι chia, μουλιασμένοι σε νερό
  • 3-4 κ.σ. μαύρη σταφίδα, μουλιασμένη σε νερό
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό για 30’. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε καλά και τις ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 2: Μουλιάζουμε τους σπόρους chia σε 3-4 κ.σ. νερό για 2-3’.
  • Βήμα 3: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. (Έχετε υπ’ όψιν ότι αν επιλέξετε το μέλι, το μείγμα θα γίνει σφιχτό – δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.)
  • Βήμα 4: Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αφού έχουμε λαδώσει καλά το χέρι μας, απλώνουμε το μείγμα.
  • Βήμα 5: Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 10-15’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα αντιγριπικά εμβόλια «νέας γενιάς»

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Ρεσιτάλ Πιάνου

xristiana