ΚεντρικήΜαγειρική

Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα

10/1/2025

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 4 κ. γλ. βούτυρο
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. γλ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1/2 έως 3/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το ψαρονέφρι σε 12 φέτες και πασπαλίστε με αλάτι.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ροδίστε το χοιρινό σε παρτίδες, 3- 4 λεπτά ανά πλευρά. Επιστρέψτε όλο το χοιρινό στο τηγάνι.
  3. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά και περιχύστε το χοιρινό.
  4. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει και το θερμόμετρο που εισάγετε στο χοιρινό κρέας να δείξει 63 βαθμούς, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Αφήστε τη σάλτσα να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή https://www.newsbeast.gr…

Related posts

Φιλανθρωπικό Bazaar Για Τη Στήριξη Του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος Του Κόσμου»

xristiana

Μανδελικό οξύ: Το συστατικό σούπερ σταρ για την αντιμετώπιση της ακμής

xristiana

Οστεοαρθρίτιδα: Πόσο αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

xristiana