17/12/2024
Υλικά
- 1 Φαρίνα
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 80 γρ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
- 80 γρ. περγαμόντο γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
- 70 γρ. μαύρες σταφίδες
- 70 γρ. red berries αποξηραμένα
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες
- 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
- 40 γρ. καρύδια
- 40 γρ. αμύγδαλα
- Λίγη ζάχαρη άχνη προεραιτικά
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσουν
- Ρίχνετε το γάλα, τον χυμό και το κονιάκ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα
- Στη συνέχεια, με σπάτουλα ή κουτάλι, ανακατεύετε σιγά σιγά τη Φαρίνα , το ξύσμα, τη βανίλια, τους ξηρούς καρπούς (σπασμένους), τα φρούτα και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες
- Ψήνετε στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Πηγή https://www.newsbeast.gr