12/12/2024
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένες φακές
- 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένη κινόα
- 1 φλ. τσαγιού ψητές πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού φέτα
Εκτέλεση
- Βράστε τις φακές και την κινόα.
- Τοποθετήστε όπως είναι ζεστά σε ένα μπολ και προσθέστε το σπανάκι, το οποίο από τη θερμότητα θα μαραθεί λίγο.
- Αν οι πιπεριές είναι από βαζάκι με λάδι, ξεπλύνετε λίγο ή ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας αν προτιμάτε να μην έχετε λάδι.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τις φακές και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε, αν χρειαστεί, επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε τα στο ψυγείο να κρυώσει η σαλάτα.
- Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ακόμη και ως ελαφρύ βραδινό.
Πηγή https://www.newsbeast.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com