ΚεντρικήΚοινωνικά

Η τέχνη συναντά την ψυχολογία στον Δήμο Γλυφάδας

10/10/2024

Από τις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στον Δήμο Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, έξι βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας μέσω της τέχνης.

Το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένας Δεναξά, διοργανώνει τις ομάδες αυτές, στις οποίες η τέχνη συναντά την ψυχολογία, προσφέροντας έναν μοναδικό δρόμο αυτογνωσίας, έκφρασης και συναισθηματικής αποφόρτισης.

Τι είναι οι βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας μέσω της τέχνης;

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί τη δημιουργική διαδικασία της τέχνης ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από τη ζωγραφική, το σχέδιο ή άλλες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες που μπορεί να μην μπορούν να διατυπωθούν με λέξεις.

Μέσα στις ομάδες, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα που διστάζουν να επικοινωνήσουν προφορικά, να ανακουφιστούν από άγχος και στρες, να συνδεθούν με τον εαυτό τους και να κατανοήσουν εσωτερικές συγκρούσεις, να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους.

Πληροφορίες συμμετοχής στο 210 9647021 (εσωτ.1), κ. Ίριδα Παναγιωτοπούλου.

Οι βιωματικές ομάδες θα είναι έξι στο σύνολο και θα πραγματοποιούνται σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, υπό την καθοδήγηση ψυχοθεραπευτή. Δεν απαιτούνται προηγούμενες καλλιτεχνικές γνώσεις ή ικανότητες, μόνο διάθεση για έκφραση και προσωπική αναζήτηση.

Το σεμινάριο θα συντονίσει εθελοντικά η κ. Εύα Θεοδώρου, art psychotherapist.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δημιουργηθούν δύο ομάδες για να εξυπηρετήσουν όλους τους εργαζόμενους. Η πρώτη ομάδα θα διεξάγεται ημέρα Πέμπτη 11:00 π.μ.- 1:00 μ.μ. με ημερομηνία έναρξης 17 Οκτωβρίου και η δεύτερη ημέρα Παρασκευή 6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. με ημερομηνία έναρξης 18 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας, οδός Καραϊσκάκη 34 και Τσιτσάνη.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά πατήστε στον σύνδεσμο https://docs.google.com/…/1VRvvEoLfzYA4FAQqAmXg1Ga…/edit

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Related posts

Δήμος Θέρμης: Κατάθεση Αιτήσεων Για Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Και Το Κοινωνικό Φαρμακείο

xristiana

Τα τέσσερα «αγκάθια» στην προμήθεια ρεύματος που φρενάρουν τις μεταρρυθμίσεις στη λιανική

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό 𝐁𝐚𝐳𝐚𝐚𝐫

xristiana